Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Düzenleyiciler Facebook’un Kripto Para Birimi İle İlgili Endişeliler

Japonya Merkez Bankası, Facebook’un kripto para birimi Libra‘nın potansiyel riskler konusunda endişeli olduğunu ifade etti.

Bugün yayınlanan bir raporda Japonya Merkez Bankası’nın, itibari para birimleri ve devlet tahvilleri tarafından desteklenen planlı kripto para birimi Libra’nın düzenlenmesinin zor olacağından, finansal sistemi riske atabileceği endişesi taşıdıkları belirtilmiştir.

Raporda, Libra’nın birden fazla ulusal para birimine bağlanması sebebiyle, Facebook’un herhangi bir ülkenin düzenleyicisinin kontrolünü devre dışı bırakmaya teşebbüs edebileceği belirtildi.

Japonya Merkez Bankası Müdürü Haruhiko Kuroda, kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak kabul edilip edilmeyeceği ve bundan mevcut finansal ve ödeme sistemlerinin etkilenip etkilenmeyeceği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Raporda belirtilen endişeler arasında, Libra kullanıcıları tokenları bölgesel bankalardan satın almak için para çekerken, Facebook’un bu yedek fonları Japonya’nın daha büyük bankalarına transfer edeceği ve bunun bir sonucu olarak fonların daha küçük kurumlardan uzaklaştırılacağı da gündemde.

Libra’nın Japonya’nın Finansal İstikrarını Bozacağı Yönünde Endişeler Var

Raporda Libra’nın, devlet menkul kıymetlerine olan talebin ve faiz oranlarının düşmesine neden olabileceğinin ve bunlar gerçekleşirse Japonya’nın finansal istikrarının zaran göreceğinin altı çiziliyor.

Daha önce Fransa, İngiltere ve Singapur da dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki düzenleyiciler Libra projesiyle ilgili endişelerini dile getirmişlerdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment