Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nobel Ödüllü Ekonomist: Facebook’un Kripto Parasına Güvenmek İçin Salak Olmak Lazım

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Eugene Stiglitz, Facebook‘un kripto para projesine güvenmek için salak olmak gerektiğini düşünüyor.

Joseph Stiglitz, Facebook’un bir süredir geliştirdiği Libra adlı kripto para projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Stiglitz, konu hakkında yaptığı yorumlarda Facebook’a güven olmayacağından bahsetti.

Kripto paralar hakkında genel bir değerlendirme yapan Stiglitz, kripto paraların temelinde “güvenin yattığını” söyledi. Kendisinin Facebook hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Her kripto paranın temelinde güven yatar. Ama Facebook’un kripto parasına güvenmek için salak olmak lazım.”

Sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı projesi kripto para topluluğundan karmaşık tepkiler almıştı. Bir grup insan bu projenin kripto para sektörü için olumlu olacağını düşünürken başka bir grup Facebook’a güven duyulamayacağından bahsediyor.

Nobel ödüllü ekonomist de Facebook’a güven duymayan isimler arasında. Stiglitz’e göre insanlar son birkaç yıl içerisinde yaşanan birkaç farklı olaydan sonra artık Facebook’ güven duymamaya başladılar. Stiglitz bu yorumları yaparken özellikle kişisel gizlilik konusuna odaklandı.

Stiglitz tüm bunların yanı sıra Facebook’un kripto parasının yasa dışı amaçlarla da kullanılabileceğinden şüpheleniyor ve şu yorumu yapıyor:

“Şu anda yasa dışı işlem yapmak, para aklamak için kullanılacak bir araca hiç ihtiyacımız yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment