Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 8 Temmuz 2019

Merhaba,

Bitcoin yeni bir atılım yapma hazırlığı içinde mi?

Bitcoin fiyatları geçtiğimiz hafta göreceli olarak yüksek seviyelerde çeşitli hamleler yaptıktan sonra şu an itibariyle dar bir aralıkta, yatayda hareketine devam ediyor. Fiyatın temel destek seviyelerinin üzerinde kalmayı başarmasından dolayı bu yataydaki hareketin sonunda geçici bir yukarı hamlenin gelmesi olası görünmekte. Yeni bir fiyat rekor denemesi mi olacak yoksa kendisine yukarıda yeni bir destek mi yaratacak göreceğiz.

Geçtiğimiz günlerdeki Bitcoin fiyatlarındaki oynaklıklara göz attığımızda genellikle düşüş eğilimleri ve çok başarılı olamayan düzeltmelere şahit olduk. Ancak bu oynak seviyeler oldukça güçlü bir şekilde hareket etti ve yüksek düzeyde gerçekleşen yeni oynaklık seviyeleri doğdu. Kısa zaman içerisinde bu oynaklıklar durulmaya başladı ve fiyat temel destek seviyelerinin üstünde kalmaya devam ediyor. Bu nedenle bir yukarı çıkma eğilimi çabası ile fiyatların bir miktar artması söz konusu.

Günlük grafikte yükselen bir çekicin 10.000$’ın altında bir bölgeyi test ettiğini görebiliyoruz. Bu hamleye karşı fiyatların 10.776$ seviyelerinde yeni bir destek oluşturduğunu tespit edebiliyoruz. Fiyatın söz konusu alanlara dokunmaya çalışmaya devam etmesi nedeniyle 10.766$ ve 12.065$ (Fib) seviyelerini yakın takibe almamız gerekiyor. Çünkü her iki seviyenin kırılması bir sonraki hareketin önünü açacaktır. Seviyenin kırılma yönü fiyatın hareket yönüyle aynı olmakla kalmayacak bir miktar da güçlü olacaktır.

4 saatlik grafiğe baktığımızda, bir TOBO formasyonunun oluştuğunu görebilmekteyiz. TOBO’nun sağ omuzunun oluşumu içerisinde bir yükselen üçgen formasyonunun oluşması da TOBO’nun yakın zamanda gerçekleşeceğinin güzel bir habercisi durumunda. Bunlar tipik olarak düşüş trendlerinin sonunda görünen ve bir artışın habercisi olan oluşumlardır.

Eğer bu oluşum başarılı olursa grafikte gördüğünüz en üstteki mavi çizgiyi aşmak için büyük bir hamle yapar. Söz konusu mavi çizgi YTD (year to date) yılın başından bu yana olan en yüksek seviyedir. O da 14.300$ ve bir miktar daha üstüdür. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için de 12.000$’ın üzerine bir hamlenin yaşanması gerekir.

Eğer başarılı olamazsa da bu durumda 10.776$’ın altına doğru bir kırılma yaşanır ve 10.000$ ile 9.100$ arasında derin bir düzeltme gerçekleşir. Kısa zaman içerisinde hangisinin oluşacağını görebileceğiz.

Peki bahsi geçen mavi çizgi yani bu yılın gördüğü en yüksek değer, ya bu yılın gördüğü en yüksek son değerse? Yani 2019’un zirvesinin aslında yaşandığı ve geçtiğimiz 2017 yılındaki gibi zirveyi gördükten sonra genel düşüşün başladığı çizgiyse?

Fiyatların artık tırmanmayı bırakmaya başladığı döneme mi girdik?

Bunun cevabı her zaman olduğu gibi kapsamlı bir teknik analiz eğitimi ile alınabilir. Kişiye özel eğitim fırsatıyla beraber hem eğitim hem tatil yapmak isteyenler için teknikanalizegitimi.com incelemenizi öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment