Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 9 Eylül 2019

Merhaba,

Bitcoin 10.000$’ın altına inecek mi? EVET!

Yeni bir fiyat dönemine giriyoruz. Bu dönem 10.000$ altına inilerek başlayacak ve kademeli olarak inmeye devam edip 9.500$ civarlarında bir mola verecek. 8.500$ denemesini yaparak piyasanın ve oyuncuların buna nasıl tepki vereceğine bağlı olarak bu noktadan sonra kendisine tekrar yeni bir yön çizecek.

Nisan ayının başlarında 4.200$ seviyelerinden yukarı doğru kararlı bir şekilde çıkmaya başlayan Bitcoin fiyatı artık düşüş eğilimine daha yatkın bir vaziyet içerisine girdi. Günlük grafikte net bir şekilde göze çarpan üçgen içindeki fiyatın hareketi belli zirveleri denedikten sonra her seferinde biraz daha güç kaybederek aşağı doğru salınmaya çalışıyor. Diplerde yükselen destekler bulmuş olsa da azalan hacim ve ayıların inadı yukarıdaki zirveleri adım adım aşağı çekti. Üçgenin dışına aşağı doğru çıkma çabası içindeki fiyatı destekleyen Macd W ve RSI+MA korelasyonu da bir sonraki hareketin 10.000$ ve altı olacağını işaret ediyor.

Olumlu senaryo; Grafiğe göz ucuyla baktığımızda üçgenin dışına yukarı doğru çıkma hamlesinin saklı olduğunu görebiliriz. Macd W ve RSI+MA korelasyonu da bir sonraki hareketin 10.000$ altı olduğunu işaret ediyor ancak bu inişten sonra ters yönde kesişimlerin olabileceğini de gösteriyor.

Ema200 ve EMA100’ün şimdilik üzerinde görünmesine rağmen fiyatın EMA50 ve EMA20’nin altına doğru kaymaya başladığını ayrıca bunu düşen hacmin de desteklediğini grafikte net olarak tespit etmek mümkün. Fiyatın EMA100’e değme eğilimi oldukça olası bir hamle olarak göründüğü için 9.500$ seviyesinin çok rahat test edileceğini söylemek gerekir. Henüz bir Death Cross olasılığı yok gibi görünse de EMA50’nin hızla aşağı doğru yol alabileceği ihtimalini göz ardı etmemek akıllıca olur.

Olumlu senaryo; Grafiğimizde fiyatın EMA20 ve EMA50’yi aşağı doğru kestiğini ancak bunun çok güçlü olmayabileceğini ve fiyatın EMA200’den çok uzakta kaldığını düşünürsek düşüşün ardından bir toparlanma yaşanabileceğini ve ivmenin tersine hareket ederek fiyatları yukarı taşıyabileceğini söyleyebiliriz.

GMMA (Guppy Multiple Moving Average) geçmişte yaşanan her sıkışıklıktan sonra ciddi düşüş sinyalleri vermiş. Aynı indikatör yine benzer bir sinyali veriyor ve sanki daha keskin bir birleşme gösterdiği için daha büyük bir düşüş olabileceğini söylüyor. Grafiğin bütününe bakıldığı zaman ortaya çıkan flama deseni yukarı yönde büyükçe bir hamlenin yaşanabileceğini gösteriyor. Fakat eldeki diğer tüm veriler bir araya toplandığında %51’e %49 oranında düşüşün ağır basacağını düşündürüyor.

Olumlu senaryo; Grafikteki flama deseninin üçgenin dışına yapacağı hamle ile her an gerçekleşebilecek durumda olması. Bu yeni bir zirve denemesi olarak ortaya çıkacak bir fiyat hareketi olur.

Yukarıdaki olumlu ve olumsuz senaryolara rağmen günlük grafikte muazzam bir ter omuz baş omuz deseni var ki, 9.500$’dan dönmesi durumunda yıl içerisinde yaptığı zirve denemesini tekrar yaptıracak güçte. 10.000$ psikolojik seviyesinin altına kademeli olarak yapacağı inişin ardından yukarı doğru yapması muhtemel hareketinde 11.000$ psikolojik sınırın aşılması önem taşıyor. Ters omuz baş omuz deseni 12.000$ seviyesinde kendini tamamlayıp fiyatı yatayda mı bırakır yoksa iki farklı yöne hareket mi eder bunu zaman gösterecektir.

Fiyat şu sıralar bir karar aşamasında ve fiyatın ne yapacağını izleme zamanı geldi. EVET 10.000$’ın altına düşecek, 9.500$, 8.500$ gibi denemeler yapacak ama sonrasında nasıl bir karar verecek bunu hep beraber göreceğiz. Önceki yazılarımızda 9.500$ uyarısında bulunduğumuz gibi şimdi de aynı uyarıyı yapalım.

Bir gün kendi analizinizi kendiniz yapmak isterseniz teknikanalizegitimi.com telefon ile iletişime geçin.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment