Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: Kısa-Orta Vade Önemli Destek ve Dirençler

TSİ saat 03.00’de gerçekleşen gün kapanışını 20500 dolar seviyelerinde gerçekleştiren Bitcoin, yazım esnasında günlük periyotta kırmızı seyrediyor.

Gün kapanışının ardından düşüş sergilese dahi son 24 saatte %8 yükseliş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 20000 dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin 1 Saatlik Grafik

Bir saatlik grafikte direncinin üstüne atmasının ardından tekrar düşüş yaşayan Bitcoin düştüğü seviye olan 20300 dolar civarları şu anda direnç olarak çalışıyor. Uzun bir sürenin ardından yeni bir yüksek dip ve yüksek tepe yapan Bitcoin’in yükseliş trendi başlamış olarak görünse dahi kısa vadede 19200 dolar seviyelerinin üzerinde kalması gerekiyor.

19200 seviyesinin üstünde kalamaması durumunda destek bulduğu 17600 doları tekrar ziyaret etmesi gündeme gelebilir. Ayrıca bu seviyenin de kırılması durumunda Bitcoin yeni bir dip arayışına girecektir.

Güncel olarak destek 17600-19200 dolar seviyeleriyken, direnç olarak 20200 ve 22700 dolar seviyeleri bulunuyor.

Bitcoin 1 Günlük Grafik

Bitcoin, 2017 yılının zirvesinden tepki almış gibi görünüyor ancak birçok yorumcu ve analiste göre bu yeterli bir tepki değil. Bitcoin’in ABCD formasyonunun aktif olması durumuna göre mavi çizgiyle belirtilen 11.500 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayabileceği düşünülüyor.

Güncel direnci 28800 dolar seviyeleri olan Bitcoin’in şu anda destek seviyesi 17.600 dolar olarak bulunuyor. Ancak bu seviyenin de kırılması durumunda diğer formasyonun da gösterdiği 12 bin dolar seviyelerinin gelmesi mümkün.

Bitcoin’de yükseliş bekleyebilmemiz için günlükte yeni yüksek tepeler yapması ya da kırmızı belirtilen düşen trendinin üzerinde günlük kapanışlar yapması gerekiyor.

  • İçerikte yer alan bütün veriler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Yatırım kararlarınızdan makalenin yazarları sorumlu tutulamaz. Ayrıca her yatırım ve ticaret hareketi risk barındırır. Bu yüzden yatırım yaparken kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!