Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tekrar 4.000 Doları Aştı, Yeni Rekor Gelir Mi?

Geçtiğimiz birkaç gün içinde BTC/USD fiyatı belli bir doğrultuda artış gösterdi. Ve bugün 4.000 doların üzerine çıkarak yüzleri güldürdü.

Basın saatine göre dünyanın en büyük Blockchain’ininde işlem oranı günlük bazda %3 artış gösterse de aylık olarak halen %6’lık bir düşüş görülmekte.

Pozitif fiyat hareketiyle, yatırımcılar Çin’den gelen haberlere göz yumuyor gibi görünüyor. Özellikle son yaşanan Çin’in yerel Bitcoin borsası BTCC’nin yuan-Bitcoin ticaretini durduğu haberi umursanmamış görünüyor. Bu da bir nevi bize Çin’in piyasaya etkisini kaybettiğini gösteren gelişmelerden biri.

Ayrıca BTCC, yaptığı açıklamada “Tüm müşteriler 72 saat içinde tüm paralarını borsalarımızdan çekebilecekler” dedi.

Bir diğer tarafta ise küçük bir madenci ve geliştirici grubunun bu ay planlanmış bir hard fork(bölünme) gerçekleştireceği söylentileri hızla yayılıyor. Bölünme Bitcoin Gold adı verilen yeni bir ağ oluşturulmasına ve bu da tüm Bitcoin sahiplerine Bitcoin Cash’de yaşanan gibi yeni kripto paralar dağıtılmasına sebep olabilir.

Günlük Grafik

Yine de yatırımcıların içi yeni bir hard fork ihtimaline rağmen rahat durumda. 4.000 dolar seviyesine çıkış ile birlikte akıllara “Bitcoin yeni bir rekora mı yol alıyor?” sorusu geliyor. Fiyat analizi yükselişe işaret etse bile yine de aşılması gereken bir nokta görünüyor.

Önceki günlerde yaşanan yükselişin üzerine 4.000 doların üzerine çıkarak yeni bir artış eklenmiş oldu. 50 günlük ortalamaya bakıldığında kırılma için 4.123 dolarlık bir değerin aşılması gerekiyor. Kırılma yaşanıp yükselişin devamı yaşandığında Temmuz ayında olanlar tekrarlanabilir ve yine bir rekor gelebilir. Diğer taraftan bakıldığında ise Bitcoin günün en düşük seviyesi olan 3880 doların altına yaklaştığında ise yükseliş sona erebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Özcan taşdemir
    Posted 27 Eylül 2017 - 17:18 17:18

    Birde ltc ile biseyler paylaşmanı bekleriz. Teşekkürler

  • Özcan taşdemir
    Posted 27 Eylül 2017 - 17:17 17:17

    Eyvallah amcolu

Leave a comment