Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zimbabve’de Bitcoin Fiyatı 7200 Doları Geçti

Son zamanlarda bazı ülkelerde hiper enflasyon olayları artış gösterdi.

Vatandaşlar ülkenin resmi para biriminin değer kaybettiği gerçeğiyle yüzleşirken, bir ekmek alabilmek için çantalar dolusu nakit paraya ihtiyaç duyuyor.

Resmi para biriminin değerinin sürekli düştüğü ekonomilerde farklı formdaki para birimlerine -daha stabil olanlara- daha sıcak bakılıyor. Zimbabve de bu ülkelerden biri. Daha önce 2008’de kritik bir noktaya gelen enflasyon, ülke ekonomisini şimdi tekrar tehdit ediyor. Ülke tekrar bir hiperenflasyon krizine doğru yol alırken vatandaşlar dolara ve Bitcoin’e yöneliyor.

Zimbabve’de Bitcoin’e Rağbet

Zimbabve hükümeti kredi kartı ödemelerini durdurup nakit akışını kısıtladıktan sonra ülkede bitcoin kullanımı katlanarak arttı. Taşıt kredisi ödemesi yapacak olanlar ödemeleri bitcoin ile yapmak isterken ödeme alan kurumlar bitcoin kabul etmekten memnun.

Bütün bu kaosun içinde, Bitcoinfundi gibi yerel borsalarda fiyat 7200 dolara kadar çıktı. Bu yüksek kar payına rağmen bitcoin’e rağbet edilmesi gösteriyor ki hükümetin faaliyetleri geleneksel yöntemlerle ekonomiye katılımı imkansız hale getirmiş durumda.

Venezüela’dan gelen son haberlere göre hiperenflasyonun ülke ekonomisine etkisi bitcoin kullanım oranını benzer şekilde arttırdı. Vatandaşlar işlerine devam edebilmek için bu tür hükümet-dışı kaynaklara yönelmek zorunda kaldı. Yakında bu tür ekonomiler bitcoinizasyon gibi durumlara öncü olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ferhat
    Posted 27 Eylül 2017 - 16:07 16:07

    Elimizdeki bitcoin i oraya ait sistemde bozdurabilirmiyiz

Leave a comment