Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tekrardan 24.000 Dolar Üzerinde: Güncel Destek ve Dirençler

Son 24 saatlik periyotta %5’e yakın yükseliş performansı gösteren Bitcoin, yazım esnasında 24.070 dolar seviyelerinde bulunuyor. Bu yazımızda sizler için Bitcoin’in teknik görünümünü inceledik.

BTC/USDT 4 Saatlik

Bugün %5’e yakın yükseliş yaşayan Bitcoin, 24.200 dolar seviyesinde bulunan direnç bölgesinden tepki aldı. Hareketli ortalamalarından hem MA50’nin hemde MA200’ün üzerinde seyreden Bitcoin’in bu direnç bölgesini kırması durumunda 25.200 dolarlara kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Direncini kıramaması durumunda ise Bitcoin’in, 22500 dolar seviyelerinde bulunan “yükselen trendine” temas edip tekrardan yükselişe geçebileceği düşünülüyor.

22.500 dolar seviyelerindeki yükselen trendini de aşağı yönlü kırması durumunda alım için 20800 dolar seviyeleri düşünülebilir. En güçlü desteğinin ise 19 bin dolar seviyesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu hafta açıklanacak enflasyon verisi beklentilerin altında gelirse birçok analist ve yorumcu fiyatın yükselişe devam edeceğini düşünüyor. Ancak bir önceki açıklanan enflasyon verisi olan %9,1’den yüksek gelirse Fed’in 100 baz puanlık faiz artışı planlama ihtimali olduğundan Bitcoin fiyatında kısa vadeli yatırımcılar için düşüş yaşanabilir. Bu düşüşün ise 20-21 Eylül tarihinde açıklanacak faiz orandan birkaç hafta öncesinde başlayacağı ön görülüyor.

Bitcoin’in son yükselişi ile birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 1,1 trilyon doların tekrardan üstüne çıktı. Aynı zamanda Bitcoin ise 450 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!