Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin TL Rekoru Sonrasında Uzmanından Sert Uyarı

Bitcoin (BTC) fiyatı 5 Kasım tarihinde hem Türk lirası hem de ABD doları karşısında rekor kırsa da uzmanlar “bu yolun yol olmadığına” dair çeşitli uyarılarda bulundular. Özellikle bugün yaşanan 1.000 doların üzerindeki artış, sektördeki FOMO’yu arttırsa da yaptığı Bitcoin fiyat analizleri ile tanınan Byzantine General yatırımcıları sert bir şekilde uyardı.

FOMO yani kaçırma korkusu, aslında boğa sezonunda çoğunlukla görülen bir duygu. Bitcoin TL karşısında önce 100.000, devamında ise 125.000 seviyelerini kırınca bunun Türkiye içerisinde ciddi bir FOMO oluşturduğu da biliniyor.  Bitcoin’in Ekşi Sözlük üzerinde “sol frame” olarak ifade edilen yerde bulunması ve her geçen saniye daha fazla yorum alması da bunun bir kanıtı.

Byzantine General Bitcoin Yatırımcılarını Uyardı 

Byzantine General ise küresel bir uyarıda bulunarak, yatırımcıların özellikle şu an çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ünlü analist şu sıralar ciddi anlamda FOMO’ya kapılan kişilerden mesajlar aldığını belirterek, şu an long pozisyon açmanın yani yükseliş beklemenin sırası olmadığını vurguladı.

“Hiçbir şeyin sonsuza kadar dimdik yükselmeyeceğini” vurgulayan analist, Bitcoin’in bile bu statüye sahip olmadığını ifade etti. Piyasanın yakında eski haline döneceğini ve Bitcoin fiyatının da yine dip yapacağını belirten Byzantine General’in haklı çıkması çok uzun sürmedi.

Bitcoin TL ve ABD doları karşısında an itibariyle sert bir düşüş yaşadı ve 15.600 dolar seviyelerinden 14.700 dolar seviyelerine kadar gerileme oldu. Bu düşüşün temel sebebinin ise ABD’nin 1 milyar dolarlık Bitcoin‘e el koyması olduğu söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!