Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Transferleri Yakında Bedava Olabilir

İşlem ücretlerinde Rekabet

Eğer Bitcoin‘in işlevsel bir para birimi olarak benimsenmesi yayılmaya devam ederse para transfer şirketleri işlem ücretlerini düşürmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

ARK Invest’in CEO’su Cathie Wood’a göre kripto paralar çok daha fazla değerlenecek ve kullanımı çok geniş alanlara yayılacak. Bu durum bütün para transferlerinin ücretsiz olmasına sebep olacak.

Aykırı Yatırım Anlayışı

Wood ve şirketi yenilikçi ve yıkıcı teknolojilere yatırım yapması ile biliniyor. Bu yüzden Bitcoin’e ilgi göstermeleri bir sürpriz değil.

ARK Invest, devrimsel teknolojilere 1.7 milyar dolarlık yatırım yapmış durumda. ARK’tan önce Wood’un Alliance Bernstein‘de yatırımdan sorumlu yöneticilik konumunda 12 yıllık tecrübesi bulunuyor. Wood, bu şirkette 5 milyar dolara yakın yatırım yönetmiş.

CEO’ya göre internet yerleşik bir ödeme sistemiyle birlikte gelmediği için Bitcoin bu boşluğu dolduruyor ve birçok soruna çözüm sağlıyor.

Pastanın Büyük Payı

Mevcut durumda, Western Union ve PayPal ülkeler arası para transferlerinden büyük bir kazanç sağlıyor. Bunun hala devam etmesinin sebebi çok az rekabet olması.

Wood’a göre Bitcoin, evine para göndermeye çalışan göçmen işçileri kurtaracak olan bir mesih. Çünkü bu insanlar gönderdikleri her 100$’dan %8’ini işlem ücreti olarak şirketlere kaptırıyor. Wood’a göre kripto paraların yarattığı rekabet ortamı sayesinde şirketler işlem ücretlerini aşağıya çekmek zorunda kalacak.

Wood, önünde sonunda transfer ücretlerinin kalkacağına inanıyor çünkü:

“Bilgi o kadar değerli olacak ki şirketlerin asıl ulaşmak istediği şey işlem tutanakları (transactions) olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment