Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Neden Kendi Parasıyla Kripto Para Piyasasına Girmek İstiyor?

IMF Genel Müdürü Christine Lagarde, dijital para birimlerinin potansiyeli ve yıkıcı modeli hakkında birçok olumlu şey söylemişti ancak şimdi, IMF’nin kendi versiyonunu oluşturmayı göz ardı etmeyeceğini de ekledi.

Kısa süre önce Rusya merkezi olmayan para birimi bölgesine kendi “CryptoRuble“si ile giriş yaptı ve bu kuruluşların yanı sıra devletlerin de, kontrol edebildikleri dijital para birimlerinin değerini anlamasını sağladı.

Büyük Çaplı Yıkımlar Görmek Üzereyiz

IMF Başkanı, daha önce, kuruluşunun Kripto Paraların küresel düzenlenmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi ancak olumlu tavrı onun Bitcoin tarafında olduğunu gösterdi.

Lagarde, global finansal kurumların yeni finansal teknoloji ürünlerini izleyip anlamamaları nedeniyle risk aldığını ve bu durumun finansal hizmetler ile küresel ödemeler sistemini sarsmaya başladığını belirtti.

Lagarde Washington D.C‘de düzenlenen yıllık  IMF toplantısında şunu söyledi;

“Bence büyük çaplı yıkımlar görmek üzereyiz.”

IMF Kendini Geliştiriyor

IMF‘nin yaratmış olduğu ve dijital para birimleriyle karşılaştırılan bir şey üzerinde duran Lagarde, IMF‘nin ileride kendi Kripto Parasını geliştirmeyi göz ardı etmeyeceğini söyledi. IMF’nin, uluslararası rezerv varlık olarak hizmet vermek üzere oluşturduğu ve kripto para birimlerine benzer bir teknolojiyi içerebilecek bir para birimi olan IMF’nin Özel Çekme Hakkı’na (SDR) işaret etti.

“Araştırdığımız şey, özel çekme hakkı olan bu para biriminin teknolojiyi daha verimli ve daha düşük maliyetli olabilmesi için nasıl kullanabileceği üzerine.”

IMF, kripto alanına girmek istiyor ve bunu düzenlemeyi umut ediyor diyen Lagarde, bunun sınır ötesi doğası nedeniyle mantıklı olduğunu söylüyor.

“Umudum bu sürece katılabilmemiz, çünkü bunu oldukça sınır ötesi bir süreç olarak görüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment