Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hardfork Ethereum Madencilerine Yaradı Mı?

Problemli geçiş hazırlıkları yaşayan Ethereum platformu tüm sıkıntılara rağmen geçtiğimiz gün başarılı bir şekilde Byzantium güncellemesini aktifleştirdi.

Güncelleme aktifleştirildikten sonra zorluk seviyesinde beklenilen düşüşler gerçekleşti. Yarım günden daha kısa sürede Ethereum zorluk seviyesi % 40 azaldı. Bu durum hemen madencilik havuzlarında da hissedilerek elde edilen kazançlarda doğru orantılı artış gözlendi.

Zorluk derecesini dilerseniz buradan takip edebilirsiniz.

Zorluk seviyesindeki düşüş, Etherum mimarı Vitalik Buterin tarafından doğrulanmasına rağmen havuzlarda kazanç rakamları aynı gün eski haline geri döndü. Havuzların bu şekilde reaksiyon vermesi akıllarda soru işaretlerine yol açtı ve açmaya devam ediyor.

Yaşanan bu düşüşe rağmen madencilik havuzlarından elde edilen kazançlar ilerleyen saatlerde giderek azalarak %10 ile sınırlı kaldı. En büyük madencilik havuzlarından etheremine.org konuyla ilgili sorulara henüz bir dönüş sağlamadı. Bu durumun devam etmesi halinde havuzların kazanç verileri ile ilgili gerçekleri yansıtmadığı kanısı ağır basacak gibi duruyor.

Güncelleme sayesinde madencilere yansıyan kazanç beklentinin altında kaldı. Platform olarak block zamanlarında 20 saniyelik bir iyileşme söz konusu. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen yapılan güncelleme, madenciler dünyasında hayal kırıklığına yol açtı.

Bitcoin için yapılan SegWit aktivasyonu, artan destek oranları ve piyasa verileri ile ciddi bir sıçrama yaşanmıştı. Benzer etkinin Etherum için de gerçekleşeceği beklentisi hakimken yaşanan düşüşler yatırımcıları düşündürüyor.

Türkiye’de  Ethereum madenciliği oldukça yaygın olduğu için birçok madenci bu durumdan rahatsız. Güncellemenin etkilerini ilerleyen günlerde takip etmeye devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment