Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yazılım Devi Microsoft Artık Bitcoin Kabul Ediyor

Blockchain dünyası için yaşanan heyecan verici bir gelişme sayesinde kullanıcılar artık Microsoft hesaplarına Bitcoin ile para ekleyebiliyor. Ödemenizi yaptıktan sonra Microsoft Store üzerinden, Xbox ile oynadığınız oyunlar için harcama yapabiliyorsunuz.

Microsoft, AZURE platformunda Blockchain ve Ethereum’a verdiği bu desteğin ardından, ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i tercih etmesinin Google ve Amazon’un üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor. Bu gelişmenin yanında geçtiğimiz günlerde Bill & Melinda Gates vakfı Ripple alt yapısı kullanarak açık kaynak kodlu bir yazılım yayınladı. Bu program sayesinde bankalara erişimi olmayan insanlara da yardım ulaştırılması hedefleniyor.

Microsoft’un Blockchain teknolojilerine verdiği bu ve bu gibi destekler bir çok teknoloji devine örnek olabilir ve ilerleyen günlerde yeni gelişmelere şahit olabiliriz. Microsoft’un bu kararı Amazon.com hakkında çıkan dedikoduların gerçeklik payını da bir kat daha arttırmış oldu. Amazon’un böyle bir karar alması sektöre ciddi anlamda yarar sağlayacak gibi görünüyor. Bu durum Bitcoin fiyatını ciddi oranda yukarı doğru hareket ettirecek potansiyele sahip bir adım olacaktır. Microsoft’un bu atılımı ile birlikte Amazon.com’un söylentileri gerçekleştirmesi durumu yıl sonuna kadar Bitcoin’in 10.000$ hedefine ulaşmasını bir adım daha yaklaştırmış görünüyor.

Gerekli açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment