Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hesapların Kapatılmasından Sonra Bittrex’ten Açıklama

Dün Koin Bülteni’nde paylaştığımız haberden sonra, Bittrex binlerce kişinin hesabının askıya alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bittrex’in sitesine göre:

“Ara sıra uyumluluk incelemeleri yapıp, kullanıcılarımızı herhangi bir zarardan korumak ve hizmetimizi devam ettirebilmek adına canla başla çalışıyoruz. Uyumluluk incelememiz gereğince, bazı hesapları incelemeleri bitinceye dek geçici süreli askıya aldık. Askıya alınan, kapatılan, yasaklanan hesapların sayısı oldukça düşük: Bittrex’te hesapların %0.1’inden daha az. Bittrex’teki hesapların %99.9’undan fazlasında herhangi bir sorun yaşanmamıştır.”

Bittrex’teki hesapların büyük çoğunluğunun herhangi bir sorunla karşılaşmadığının zaten herkes farkındaydı. Asıl olay %0.1’lik kısmın yani binlerce hesabın kapatılması ve hala daha kapalı olması.

İşin Ucunda Büyük Paralar Var

Bittrex’in merkezi ABD’de bulunduğu için bu tarz uyumluluk incelemeleri yapmaları anlaşılabilir bir durum. Özellikle de bir Bitcoin borsası olduğu için. Yine ABD merkezli Bitfinex’in son zamanlarda yasalarla yaşadığı olayları düşününce, Bittrex’in bu denli dikkatli çalışması bir yandan iyi de bir şey.

Ancak yine de ortada garip olan bir şey var. Hesabı kapatılan binlerce kişi, Bittrex tarafından ne bir uyarı aldı ne de bir açıklama. Yani binlerce kişinin hesabı ansızın, hiç bir açıklama olmadan kapatıldı. Bu kullanıcılar arasında hesabında yüklü miktarlar olduğunu söyleyenler de var. Bu kullanıcılardan birinin yorumu:

“Lütfen yardımcı olun…Hesabımda yaklaşık 6 Bitcoin var…Paramı kaybediyorum :/ Bittrex hesabımı yalnızca 10 dakikalığına tekrar açsın ki paramı çekeyim.”

Hesapları “geçici süreli askıya alınan” kullanıcılar, hesapları kapanmadan önce Bittrex’ten durumla ilgili bir e-posta almış olsa; bu olay insanların şüphelenmesine neden olmazdı.

İletişim Eksikliği

Durumla ilgili yorum yapan Bittrex kullanıcılardan biri, asıl sorunun iletişim eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı:

“Sebebi ne olursa olsun, müşterilerinizin sorunlarına yanıt vermemek, bir açıklamama yapmamak, paramı Bittrex’ten çekmem için yeterli bir sebep.”

Dünkü yazıda belirttiğimiz gibi hesapların kapatılmasından önce Bittrex’ten tam anlamıyla hiçbir açıklama gelmemişti. Bunun yanında, Bittrex’in destek ekibine gönderilen bildirilere de üstünden günler geçmesine rağmen cevap verilmiyordu. Yani kamuya açık şekilde açıklama yapmadıkları gibi, kullanıcılara birebir açıklama da yapmadılar.

Diğer Yorumlar

Bittrex’ten gelen açıklamada bu da yer alıyor:

“Bittrex’in işlem ücretlerini belirlerken bir hata yaptığına, borsanın güvenlik durumuyla ilgili bir problem olduğuna, Bittrex’in kullanıcıların hesaplarında bulunan paraları kaybettiğine ve hesaplarının kapatılmasıyla ilgili destek almak için Slack’a erişmeye sağlayan kullanıcıların yasaklandığına dair tüm haberler yanlıştır. Kendimizi, Bittrex’i insanların dijital para ekonomisine güvenli bir biçimde dahil olabileceği güvenli, güçlü ve uyumlu bir borsa yapmaya adadık. Pek değerli müşterilerimizden sabırlı olmalarını diliyoruz. Biz de bu sırada sakin kalıp, devam edeceğiz.”

Bu durumda iki taraftan biri yalan söylüyor demektir. Bittrex, Slack aracılığıyla destek almaya çalışan kullanıcıları sistemden yasaklamadığını söylüyor; durumla ilgili yorum yapan hatırı sayılır sayıda kullanıcı ise destek almak için girdikleri Slack’ten yasaklandıklarını söylüyor.

Devam Etmek

Bittrex görünüşe göre “sakin kalıp, devam etmeyi” düşünüyor. Peki Bittrex’in bu davranışından etkilenen kullanıcılara ne olacak? Şuanda Bittrex ya kullanıcıların bildirilerine cevap vermiyor ya da sistem aşırı yavaşlamış durumda. Sistemin yavaşlamış olması pek şaşırtıcı olmaz sira Poloniex ve Coinbase gibi Bitcoin borsalarının destek ekipleri de kullanıcılardan normalin üstünde sayıda bildiri alıyor.

Bittrex müşterileri ise hala daha hesaplarının ne zaman açılacağını ya da hiç açılıp açılmayacağını merak eder halde. Bittrex’ten daha fazla açıklama gelmesi halinde Koin Bülteni’nden takip edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Yasar
    Posted 30 Aralık 2021 - 23:50 23:50

    Bittrex hesabım kapatılmış bitürlü tekrar açamıyorum yardım edecek olursa sevinirim lütfen

Leave a comment