Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin SegWit2x İşlemleri İçin HitBTC Hazır

Dijital para borsası HitBTC, dün sabah yaptığı açıklamayla SegWit2x hardfork’unda çıkması muhtemel koin için futures sözleşmeleriyle alım satım işlemlerini başlatacağını duyurdu:

“Sevgili kullanıcılarımız,

Bir önceki açıklamamıza takiben, SegWit2x hardfork’u için yapılacak işlemleri –B2X sembolüyle- açmaya karar verdik. SegWit2x’in Kasım ayında aktifleştirilmesi bekleniyor, ancak ‘futures’ sözleşmeleri sayesinde B2X adı altında borsa işlemlerini şimdiden gerçekleştirebileceksiniz. SegWit2x planımız şöyle işleyecek:

17 Ekim itibariyle, B2X futures sözleşmelerimiz HitBTC’de aktif olacak! B2X üzerinde Bitcoin, Ethereum ve USDT kullanarak işlem yapabileceksiniz.

SegWit2x henüz aktif olmadığından dolayı B2X için para yatırma ve çekme seçenekleri de kullanılabilir olmayacak.

BTC sembolü, Bitcoin borsası için kullanılmaya devam edilecek.

SegWit2x aktifleştirildiğinde, işlemler şu şekilde kullanıma açılacak:

  1. B2X para yatırma ve çekme işlemleri aktifleştirilecek. Aldığınız futures sözleşmeleri, B2X birimine dönüştürülecek.
  2. HitBTC’de tuttuğunuz Bitcoin sayısı kadar B2X hesabınıza geçirilecek.

Gelecekte Olacaklar: SegWit2x’in Bitcoin topluluk desteğini kazanıp kazanmayacağı belli olmadığı için, gelebilecek bütün değişimlere ayak uyduracağız. Beklenmedik bir durum olduğunda, bunu kullanıcılarımızla şeffaf bir şekilde paylaşacağız ve karar değiştirmeniz durumunda sizlere yardımcı olacağız. HitBTC olarak görevimiz, bütün kullanıcıların isteklerine elimizden geldiğince karşılık vermek.

Bu süreç boyunca, bize emanet olan bütün varlıklarınızın güvenliğini sağlayacağımıza emin olabilirsiniz. Hardfork işlemi başladığında Bitcoin yatırma ve çekme işlemlerini, sizi siber saldırılardan korumak adına geçici olarak durdurabiliriz. Bütün sistemin düzgün ve güvenli bir şekilde çalıştığından emin olduktan sonra, Bitcoin işlemlerine devam edebilirsiniz. Lütfen ilerideki açıklamalarımızı takip edin.

Saygılarla,
HitBTC ekibi”

Açıklamada sıkça kullanılan “futures” terimini basitçe özetleyelim. Bir kullanıcı, veriliş tarihi ve fiyatı önceden belirlenmiş bir malı, sözleşme karşılığında gelecekte teslimat şartı ile satın alabilir. Futures sözleşmeleri, vadeli işlem gibi düşünülebilir. Bu sözleşme karşılığında alınan malın fiyatı sabittir ve sözleşme yapıldıktan sonra değiştirilemez. HitBTC, futures sözleşmelerini kullanarak, ilerideki fiyat dalgalanmalarından kaçınarak SegWit2x koinini sabit bir fiyattan satma kararı almış. Kullanıcıların bu kararı nasıl karşılayacağı ise merak konusu.

Kaynak: HitBTC Blogu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment