Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Büyük İhtimalle ICO Yasağı Olacak

Kripto Para dünyası, Çin‘in ICO ve borsaları yasaklayarak kendisini yarışın dışında bırakmasının ardından, Çin olmadan ilerlemeye devam ediyor. Bu durum  Kore ve Japonya gibi diğer Asya ülkelerinin üstünlük kurmasına yol açtı.

Japonya uzun zamandır Bitcoin ve diğer Kripto Para birimlerini destekleyen devletlerden biriydi, en önemlisi Bitcoin‘i yılın başında yasal hale getirmişti. Fakat bu dostça yaklaşıma rağmen, Japonya‘da ICO yasağının gelmekte olduğu söyleniyor.

Çin’den Sonra Yaşam

Asya kripto para pazarının uzun süredir madencilikten ticaret hacmine kadar hakimdi, ancak Çin‘in bu davranışından bu yana, ülkedeki ilgi azaldı. Buna rağmen kripto paraya olan genel ilgi azalmadı hatta geçen hafta zirveye çıktı. Asya pazarında, Çin’e yakın diğer ülkelerde kripto para nakit akışını artırdığından ilgi görmeye devam ediyor.

Güney Kore, ilk koinleri yerel girişimcilerin yoğun rekabetine engel olmak için yasaklama konusunda  Çin‘i örnek alırken Tayvan tersini yaptı.

Bitcoin‘le tanınan ilk yatırımcılardan biri olan Japonya, piyasadaki büyük bir hisseyi ayağa kaldırdı ve şu anda dünya Bitcoin pazarının yüzde 63‘ünü elinde tutuyor.

Çok Da Liberal Olmayan Güvenli Liman

Asya’nın büyük kısmı, Japonya‘yı kripto para için liberal güvenli bir sığınak olarak görüyor ancak, dijital cüzdan IndieSquare‘in kurucu ortağı ve Japonya’nın Kripto Para alanındaki açık sözlü ismi Koji Higashi, o kadar cesur olmayacağını söyledi.

Japonya hala riskten kaçınan  kesinlikle muhafazakâr bir ülke. Higashi, hala ICO kısıtlamasını “kesin bir olasılık” olarak görüyor.

“Japonya gerçekten ICO dostu değil. Düzenleyiciler sadece biraz daha deneyci. Şimdilik iyi mi yoksa kötü mü olacağını anlamaya çalışıyorlar. Bu, sorunlar ortaya çıkmaya başladığında gelecekte daha fazla düzenlenme yapmayacaklarının garantisini vermiyor. “

Bununla birlikte, Higashi, adil yargılanmadan önce Japonya’da ICO’ların son bulmayacığını belirtti. ICO’ların karşılaştıkları yargılamalarla iyi görünmeleri halinde Japonya’nın öncülük etmesi konusunda iyimser bir tutum sergiledi.

ICO‘lar gerçekten devrimci bir konsept olarak ortaya çıkarsa Japonya bu konuda daha avantajlı olacak ve bir çok ICO projesini cezbedecek.”

Dünya çapında şirketler, projelerini İsviçre ve Japonya‘ya taşıdıklarından  bu durum ülkelerin vergi geliri kazanmasına yardımcı oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Merdan
    Posted 19 Ekim 2017 - 02:49 02:49

    “Dünya çapında şirketler, projelerini İsviçre ve Japonya‘ya taşıdıklarından bu durum ülkelerin vergi geliri kazanmasına yardımcı oluyor.” derken sadece crypto alanındaki şirketleri mi kastediyorsunuz?

Leave a comment