Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bitcoin’in Yükselişini Wall Street Sağladı

Bloomberg’de söylenene göre, Bitcoin’in fiyatının 6000$’a dayanmasının sebebi Wall Street olabilir. Ancak Goldman Sachs’ın kripto para borsasını değil altın borsasını seçmesi, bu açıklamayı pek de mantıklı kılmıyor.

Bloomberg TV’de konuşan analist Edward Robinson, bankaların 2017’de Bitcoin’in yükselişinden sonra “kapıları çaldığı” konusunda yorumlarını belirtti:

“Ben Wall Street’in Bitcoin’in yükselişinde etkisi olduğuna inanıyorum. Wall Street, ne zaman Bitcoin hakkında pozitif bir açıklama yapsa fiyat inanılmaz bir derecede yükseliyor.”

Devasa yatırım bankası Goldman Sachs, bu aralar tek bir konuyla meşgul gibi görünüyor; değerli madenler mi, yoksa çekiciliği gün geçtikçe artan Bitcoin mi?

Bankanın CEO’su Lloyd Blankfein, bu ay başında yaptığı açıklamada kriptolara karşı yeni fikirlere açık olduklarını belirtmişti.

Buna rağmen bankanın analistleri, altın gibi geleneksel yatırım araçlarının “kazanç getirmese de önemli” olduğunu söylemişti. Jeffrey Currie ve Michael Hinds, altın gibi seçeneklerin “tarihi bir kalıntı” olmadığını da ekledi.

Bitcoin’in fiyatının Ekim ayında 6000$’a yaklaşmasını kripto dünyasında olanlara bağlayan teorilerde var. Önümüzdeki haftalarda Bitcoin ağına Bitcoin Gold ve SegWit2x olmak üzere iki ayrı hardfork geliyor. Bitcoin Cash’te olduğu gibi, bu iki hardfork’un da Bitcoin piyasasını etkilemesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment