Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS: Bitcoin’in Hükümet Desteğine İhtiyacı Var

İsviçreli yatırım bankası UBS, Bitcoin’in “spekülatif bir balon” olduğunu ve patlamamak için hükümetlerin desteğine ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Blockchain teknolojisinin sıkı bir destekçisi olan UBS geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada kripto paraların geleceğinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve ancak hükümetlerin desteğiyle başarıya ulaşabileceğini söyledi.

“Eğer hükümetler vergi ödeme aracı olarak kripto paraları kabul etmezlerse ki (vergi ödemek) ekonominin en önemli işlemlerinden biridir, bu durum kripto paralara olan talebi azaltacaktır. Hükümetlerin böyle bir işe girişmesi de düşük bir ihtimal.”

İsviçreli bankanın böyle bir açıklama yapması oldukça manidar zira İsviçre’de insanlar vergilerini Bitcoin aracılığıyla ödeyebiliyor.

Hatta İsviçre’nin Chiasso’da başlattığı bu yenilik medyada oldukça dikkat geçmişti.

Belirtmek gerekir ki UBS, gün geçtikçe daha fazla önem kazanmaya başlayan Enterprise Ethereum Alliance‘nin (EEA) önemli üyelerinden biri. UBS bu birliğe, birliğin kurulduğu dönemde yani mart ayında katıldı. Kar gütmeyen kuruluş (EEA) aynı zamanda bünyesinde Rusya’nın en büyük bankacılık enstitüsü olan Sberbank’ı da barındırıyor.

EEA bünyesindeki üyelerin kripto paralarla ilgili birbirinden farklı fikirleri olsa da UBS’nin konuyla ilgili fikri sabit gibi görünüyor:

“Gerçek hayatta kullanım alanı epey kısıtlı olmasına rağmen Bitcoin‘in bu denli yüksek işlem hacmine sahip olması, Bitcoin ticareti yapanların kripto parayı gerçek hayatlarında kullanmaktansa spekülatif kar peşinde olduğunu kanıtlar nitelikte. Ekonomideki balonların genel özelliklerini, Bitcoin’in son 2 senede 20 kat değer kazanmasını ve arkasında herhangi bir mali destek olmamasını göz önünde bulundurunca diyebiliriz ki kripto paraların fiyatları tam anlamıyla bir balon.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment