Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Trump’ın Sağlık Durumunu Bekliyor

Bitcoin ABD Başkanı Donald Trump’ın Kovid-19 olduğunu açıklamasıyla birlikte düşüşe geçti ve piyasalarda şimdi Trump’ın sağlık durumunu merak ediliyor. Gelecek bir haberin Bitcoin ve hisse piyasaları üstünden benzer etkiler uyandırması bekleniyor. Bir trader yayınladığı analizde, yaşanan olayların ardından Bitcoin’in altın ile olan ilişkisinin bozulduğunu ve esas ilişkinin hisse senetleri ile olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın Covid-19 virüsüne yakalanması ve CFTC’nin BitMEX sahiplerine yönelik suçlamalarıyla birlikte gelen düşüş trendi piyasaları etkiledi. Bu düşüşle 10.400 dolar civarına gerileyen Bitcoin fiyatının bu bölgede kurulan destekle daha da düşmesi önlendi.

Bitcoin hisse piyasasına eşlik ediyor

Son haberlerin hem kripto para piyasalarını hem de geleneksel piyasaları sarsmasının ardından Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş, boğaların direnciyle beklenenden daha az bir düzeyde yaşandı.

Bitcoin gün bazında değer kaybetmiş olsa da 10.400 dolara düştükten sonra 10.515 dolara kadar çıkmayı başardı. Kripto para piyasasının gidişatının orta vadede de hisse piyasasından etkilenmesi bekleniyor. Skew verilerine göre Bitcoin ve S&P 500 Endeksi arasındaki korelasyon %50’ye yakın. Bu oran eylül ayı sonunda %60’ın üzerindeydi.

Smart Contractor adlı kripto para traderına göre Bitcoin’in Trump haberi sonrası hisse piyasasına eşlik etmesi, Bitcoin’in altın piyasasından ziyade hisse piyasasına daha yakın olduğunu kanıtlar nitelikteydi.

Bu durumda Bitcoin’i ne bekliyor?

Bitcoin S&P 500 ile kısmen uyumlu hareket ederken hisse piyasalarını bu hafta önemli şeyler bekliyor. BTIG yöneticilerinden Julian Emanuel bu hafta piyasaları etkileyecek en önemli şeyin Trump’ın sağlık durumu olacağını söyledi. Emanuel Trump’ın “ne sıklıkla tweet atacağının” dahi piyasayı etkileyebileceğini açıkladı.

Yatırımcı bu sırada ABD’de hazırlanan 2.2 milyar dolarlık teşvik paketi ile ilgili de haber bekliyor. T3live ortağı Scott Redler piyasalardaki bu belirsizlik yüzünden insanların “yüklü miktarda uzun da kısa da pozisyon alamadığını” söyledi.

Piyasalardaki bu belirsizlik sürerken Bitcoin yatırımcıları 9.600 dolardaki CME boşluğuna korkuyla bakmayı sürdürüyorlar. Bazı traderlar Bitcoin’in 10 bin dolar altına düşebileceği yönünde uyarıda bulunmaya başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment