Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Willy Woo: BitMEX Olayına Rağmen Bitcoin Yükselecek

Bitcoin, geçtiğimiz gün BitMEX davası ve Trump’ın virüs haberi ile kayda değer bir düşüş yaşasa da analist Willy Woo, BTC fiyatının uzun vadede yükselişine devam edeceğini savunuyor.

Bitcoin, BitMEX davası ve ABD başkanı Donald Trump’ın koronavirüs olduğunu açıklamasından sonra 10 bin 400 dolara kadar geriledi. Bu düşüş milyonlarca BTC marj pozisyonunun tasfiye edilmesine neden oldu. Fakat son 24 saatteki negatif bölgeden çıkmayı başararak yaklaşık %0,6 yükseliş gösteren Bitcoin, 10 bin 500 barajının üzerine tekrar çıkmayı başardı.

willy-woo-bitmex-bitcoin
Bitcoin fiyatının son 1 haftadaki değişimini gösteren grafik. Kaynak

BitMEX Haberlerine Rağmen Bitcoin İyi Olacak

Ünlü kripto para analisti Willy Woo sosyal medyadan yaptığı açıklamada, BitMEX’te yaşanan sorunların direkt olarak BTC fiyatına etki ettiğini düşünmüyor. WOO bir vadeli işlem borsası olan BitMEX’in doğrudan fiyat düşüşüne sebep olamayacağını fakat kamuoyunda oluşan panik ve manipülasyon faktörleri ile BTC’nin etkilendiğini öne sürüyor. Ayrıca, BTC yükselişi için bir takım on-chain sinyaller olduğunu da söyleyen analist; Bitcoin sahasına yeni girenlerin sayısının, BTC popülaritesinin patladığı Aralık 2017’dekinden bile yüksek olduğunu belirtti.

BitMEX’in bir saldırıya uğramadığını ve hiçbir traderın para kaybetmeyeceğini belirten Woo, insanların yanlış sebeplerle telaşa kapıldığını söylüyor. Woo’ya göre BitMEX’in davası sonrası vadeli işlem borsalarının bir nevi temizleneceğinin; daha az oynaklık, daha az dolandırıcılık ile daha fazla organik hamle ve kurumsal para görüleceğinin altını çiziyor.

Galaxy Digital CEO’su ve Goldman Sachs eski ortağı Mike Novogratz da Willy Woo ile benzer görüşlere sahip. BitMEX haberlerinina ardından açıklama yapan Novogratz, Bitcoin’in bir borsa ya da kurumdan çok daha büyük olduğunun altını çizerek; bu düşüşün bir satın alım fırsatı olarak görülmesi gerektiği çağrısı yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment