Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin/Türk Lirası, Geçen Ayın En Popüler Beşinci Paritesi Oldu

Kripto para ve blockchain odaklı veri sağlayıcısı CryptoCompare, kripto para borsalarının haziran ayındaki aylık toplam hacminin bir önceki aya kıyasla %42,7 oranında küçülüp, 2.7 milyar dolara düştüğünü açıkladı.

Bitcoin, geçen ay içerisinde 28.908 dolara kadar düşüp ay boyunca yaklaşık %6 oranında değer kaybetmiş, haziranın sona ermesi ile birlikte tarihinin en kötü ikinci çeyrek performanslarından birini sergilemişti.

Spot piyasasına genel bakış

  • CryptoCompare’in verilerine göre yüksek segmentte yer alan kripto borsalarının hazirandaki toplam aylık hacmi, bir önceki aya kıyasla %41 oranında düşüp 2.4 trilyon dolara geriledi. Düşük segmentli borsalarda %53,2’lik bir düşüşle 317 milyar dolar hacim oluştu.

  • Haziranda en büyük günlük hacmin kaydedildiği tarih, 138.23 milyar dolar ile 22 Haziran oldu. Bu sayı, mayısta kaydedilmiş 239.5 milyar dolarlık en yüksek günlük hacmin, %42,3 oranında altında kalıyor.

  • Yüksek segmentli borsalar arasında aylık spot hacmi en büyük olan isim, 668 milyar dolarlık hacimle Binance oldu. Onu 162 milyar dolar ile Huobi Global, 141 milyar dolar ile OKEx, 77.4 milyar dolar ile Coinbase izledi.

  • Bitcoin kullanıcılarının borsalarda en çok kullandıkları parite, 5.8 milyon BTC’lik hacimle USDT oldu. Onu sırasıyla Amerikan doları, Japon yeni, euro, Güney Kore wonu, USDC ve Türk lirası takip etti.

kjTzRlTzqJm

Türev piyasasına genel bakış

  • Türev piyasasının aylık hacmi, mayısa kıyasla %40,7 oranında küçülüp 3.2 trilyon dolara düştü.

  • Binance, 1.73 trilyon dolarlık hacimle spotta olduğu gibi türev işlemlerinde de zirveyi çekti. Onu 508 milyar dolar ile OKEx, 360 milyar dolar ile Bybit, 242 milyar dolar ile FTX izledi.

  • Mayıs ayında piyasadaki açık pozisyonların haftalık ortalama toplam hacmi 27.8 milyar dolardı. Bu sayı, haziranda 16.4 milyar dolara düştü.

  • CME Group’taki yatırımcıların ay boyu yaklaşık 160.000 sözleşmelik hacim oluşturduğu ve bunun Temmuz 2020’den beri görülmüş en düşük sayı olduğu açıklandı.
yCmElzAkw
Türev borsalarının hazirandaki en büyük günlük hacmi, yine 22 Haziran’da 187 milyar dolar oldu
Görsel: Smirk (Quinn Dombrowski, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!