Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadelilerinde Umut Veren Gelişme!

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün 1500 dolar değer kaybedince CME Group’un sözleşmelerinde büyük bir boşluk oluştu.

U.Today’in aktardığı bilgilere göre CME Group’ta daha önce hiç bu kadar büyük bir boşluk oluşmamıştı. Bunun Bitcoin yatırımcılarına umut vermesinin sebebi ise boşluğun yukarı yönlü olması.

Bitcoin sözleşmelerinde oluşan bu %13’lük boşluk şu an için 10 bin dolar seviyesinin üstüne işaret ediyor. Bitcoin genelde bu boşlukları doldurmaya meyilli olduğu için fiyatın bir sonraki hedefinin bu bölge olduğu söylenebilir.

TradingView (U.Today)

Ne Zaman?

Bitcoin bu boşlukları doldurmaya meyilli hareket ediyor etmesine ama bu boşlukların tam olarak ne zaman dolacağını kestirmek pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla şu anda 10 bin doların üstünde bir boşluk olsa da Bitcoin’in bir daha ne zaman bu seviyeye çıkacağını söylemek pek mümkün değil.

Halvingden önce/sonra bir hareketlilik gelirse fiyatın kısa süre içerisinde 10 bin dolara çıktığını görebiliriz. Ancak bunun birkaç hafta sürebileceğini de belirtmek gerek. Bu noktada geçmişteki bir veriden örnek verebiliriz.

Mesela CME sözleşmelerinde 9 Mart tarihinde de yukarı yönlü bir boşluk oluşmuştu ve bu da bazı yatırımcılara umut vermişti. Fakat 12 Mart’ta yaşanan devasa düşüş yüzünden bu boşluğun dolması neredeyse 2 ay sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment