Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Medyası Bitcoin’i Pumplamaya Başladı

Çin Merkez Televizyonu Bitcoin halvingiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı..

Çin’in Bitcoin gibi kripto paralara karşı bir tavır sergilediğini biliyoruz. Hükümet 2017 yılında ülkedeki kripto para borsalarını kapatma kararı almış, bunun ardından da ICO’ları yasaklamıştı. Fakat Çin Merkez Televizyonu kısa süre önce ilgi çekici bir paylaşım yaptı.

Devlete bağlı bir medya kuruluşu olan Çin Merkez Televizyonu (CCTV) şu anda Çin’in en büyük televizyon ağı olarak gösteriliyor. Ve CCTV’de Bitcoin halvingi ile ilgili özel bir paylaşım yapılması, birçok kişide ‘pump’ izlenimi bıraktı.

Pump Geliyor

CCTV birkaç saat önce Bitcoin ile ilgili bir makale yayınlayıp halving ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. CCTV’de yayınlanan bu makalede halvingin ne olduğundan ve ne zaman gerçekleşeceğinden bahsediliyor. Ayrıca makalede Paul Tudor Jones’un Bitcoin hakkında aldığı karara da yer veriliyor.

Kaynak

Bunların yanı sıra Bitcoin fiyatının halving öncesinde nasıl 10 bin doların üstüne çıktığı da anlatılıyor. Fakat insanların ‘pump’ olarak yorumladıkları şey bu değil. Asıl ilginç olan şey makalede geçmiş yıllarda yapılan halvinglere de yer verilmiş olması.

Aşağıdaki görsellerde de görülebileceği üzere makalede Bitcoin’in 2012 ve 2016 tarihlerinde yapılan halvinglerden sonra nasıl yükseldiği, ne kadar kazanç sağladığı anlatılıyor. CCTV geçmiş yıllarla ilgili verdiği bilgilerde Bitcoin’in ilk halvingden sonra %8800, ikinci halvingden sonra ise %2200 kazanç sağladığını vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment