Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarına Ağır Bir Darbe

Vadeli Bitcoin yatırımcıları hafta sonunda yaşanan düşüş yüzünden yüklü miktarda zarar ettiler.

Pazar günü sabaha karşı düşmeye başlayan Bitcoin fiyatı 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 1500 dolar değer kaybetti. O gün 8200 dolara düşen Bitcoin şu anda 8 bin 600-8 bin 700 dolar aralığında seyrediyor.

Piyasa geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde kısmen stabilleşmiş olsa da yatırımcılar bu düşüş yüzünden büyük bir kayıp yaşadılar. CryptoDiffer’ın derlediği verilere göre 10 Mayıs tarihinde 24 saat içerisinde toplamda 1.2 milyar dolarlık pozisyon tasfiye edildi.

Kaynak: CryptoDiffer

Yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere bu tasfiyelerin %30’u Huobi’den geldi. Onun ardından ise BitMEX’te 284 milyon dolarlık pozisyonun tasfiye edildiğini görüyoruz ve BitMEX böylece zararın %23’ünü oluşturuyor. Bunların yanı sıra özellikle OKEx ve Binance de neredeyse 300 milyon dolarlık pozisyonu tasfiye etti.

Bu sayılar elbette yatırımcıların 1.2 milyar dolar kaybettikleri anlamına gelmiyor. Bunlar kaldıraçlı pozisyonlar oldukları için yatırımcılar muhtemelen 1 milyar dolardan çok daha az miktarda zarar ettiler. Ayrıca yatırımcılar bu tasfiye edilen pozisyonları tamamen mi kapattılar yoksa piyasaya dönmeyi düşünüyorlar mı o da belirsiz. Fakat tüm bunlara rağmen pazar günü yaşanan düşüşün yatırımcılara ağır bir darbe vurduğunu söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment