Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte Bitcoin (BTC) ve altcoinler, son 24 saatte %5 civarında düşüş yaşadı.

ABD tarafından gelen birçok haber ile birlikte Bitcoin ve altcoinlerde ciddi düşüşler meydana geldi. Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %5’lik bir değer kaybıyla 22.260 dolara gerilerken birçok altcoin’de de büyük düşüşler görüldü. Ethereum (ETH) %4,9 düşüşle 1.566, Binance Coin (BNB) %2,8 düşüşle 291, Ripple (XRP) %3 düşüşle 0,367, Cardano (ADA) %5,2 düşüşle 0,338, Dogecoin (DOGE) %6,6 düşüşle 0,0757, Polygon (MATIC) %4,7 düşüşle 1,16 ve OKB (OKB) %1,3 düşüşle 49,49 dolardan işlem görüyor.

Yaklaşık iki aydır istikrarlı bir şekilde yükselişine devam eden Bitcoin fiyatı, piyasalarda son birkaç gündür yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenmiş görünüyor. Son 24 saat içerisinde yaşanan değer kaybıyla birlikte kripto para piyasaları 52 milyar dolar değer kaybetti ve yaklaşık 245 milyon dolar tasfiye oldu.

Düşüşü Ne Tetikledi?

Düşüşü başlatan ilk olaylardan birinin kripto para bankası Silvergate‘in ABD Menkul Kıymetler ve Bosa Komisyonu’nun (SEC) gerekli yıllık finansman raporlarını sunamaması olduğu düşünülüyor. Ardından Coinbase ve Circle ve daha sonra Bitstamp ve Crypto.com dahil olmak üzere sektörün öncü şirketleri Silvergate ile olan işlemlerin durdurulduğunu duyurdu.

Piyasa analistleri Silvergate tarafındaki bu belirsizliğin arkasında bir iflas durumu olabileceğini öne sürdüler.

Silvergate, geç raporlama yaptığı söz konusu bildiride ayrıca 2023 yılının ilk iki ayında ek borçlanma senetlerini sattığını ve önümüzdeki aylarda daha fazla zarar kaydetmeyi beklediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!