Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Balinaları Yükselişte

Bitcoin fiyatı, ocak ayında 41 bin dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa değeriyle ikinci sırada bulunan ethereum fiyatı da bitcoin gibi ocak ayında rekor kırdı ve bin 459 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bitcoin ve ethereum, gördükleri fiyat rekorunun ardından son günlerde bir miktar düşüş kaydetti. Buna rağmen her iki kripto paranın balina sayılarında yükseliş görülüyor. Peki veriler neler söylüyor?

Bitcoin, Santiment verilerine göre bullish eğilimini korumaya devam ediyor. 50 ve 200 günlük hareketli ortalamaya göre derlenen adres verilerinde, btc adres aktivitesinin istikrarlı yükselişini sürdürdüğü görüldü. 100 binin üzerinde bitcoin tutan adreslere 28 Ocak’ta bir yenisi daha eklendi. Bu adreslere en son Haziran 2020’de yeni bir balina katıldı.

Bununla birlikte, 1000’in üzerinde bitcoin tutan adreslere 233 yeni adres eklendi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 456‘ya çıktı. 1000’in üzerindeki adresler, son bir ay içerisinde %9.9 yükseldi.

Ethereum adreslerinde son durum

Santiment, en çok ethereum tutan ilk 10 balinanın ve borsalardaki eth miktarının son 26 ayın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. Bu veri, ethereum fiyatı düşüyor olsa da bullish olarak yorumlandı.

Bu balinalar 447 milyon dolar ether tutuyor

10 binin üzerinde ethereum tutan adresler, son 13 ay içindeki en yüksek seviyesine çıktı. 2021’in başından beri 35 yeni balina adresinin katıldığını, bu adreslerin toplamda 447 milyon dolarlık eth tuttuğu belirtildi.

Düşük miktarda ethereum bulunduran adreslerde de yükseliş görüldü. Sıfır olmayan toplam ethereum adreslerin sayısı 52 milyonun üzerine çıktı. Bununla birlikte, 0.01’in üzerinde ethereum tutan adreslerin sayısı 11 milyon 230 bini aştı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!