Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin Tahminler Ne Yönde? 17 Ekim

17 Ekim – Analistler, Bitcoin ve Ethereum fiyatı için önemli bir tahmin yaptı. Paylaşılan analizlerde, Bitcoin fiyatında kısa vadede düşüş beklenirken Ethereum’da orta vadede yükseliş beklentisi olduğu belirtiliyor.

Ethereum ve altcoin piyasasının geneli, son haftalarda Bitcoin ile koordine şekilde hareket etti. OKEx borsası kurucusu Xu Mingxing’in tutuklanması ve borsada Bitcoin fiyatının düşüşe geçmesi haberinin ardından Ethereum da olumsuz etkilendi. Analistler Bitcoin’in kısa vadede düşmesini ön gördüğünü paylaşırken ETH’nin özellikle Ethereum 2.0 güncellemesinin etkisiyle orta vadede iyi bir performans göstereceğine inandıklarını söyledi.

Bitcoin Fiyatında Neler Bekleniyor?

Bitcoinist’te paylaşılan analizde, şu anda 11.361 dolar seviyesinde alıcı bulan Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 11.000 dolara düşebileceği ifade edildi. Bunun nedeni olarak BTC’nin 11.400 dolar seviyesindeki direnç noktasını kıramaması gösteriliyor. Analize göre, eğer Bitcoin 12.000 dolara yükselecekse önce 11.000 dolara gerilemesi gerekecek.

btc-fiyat
Analizlerden farklı olarak, Civic CEO’su Vinny Lingham Bitcoin’in yükseleceğine inandığını belirten bir tweet paylaştı:

“2016’dan beri #Bitcoin’de bu kadar yükseliş beklentisine girmedim. Makro olaylar bizi başka bir boğa rallisine teşvik ediyor. BTC önümüzdeki 12 ayda 3-5 kat artabilir, ancak 5 katın üzerinde artış gösterirse balon evresine geri döneriz. Ana gösterge, BTC hakimiyetidir – eğer ralli sırasında %35’in altına düşerse, sorumluluk size ait. “

Bir başka analist de Vinny Lingham’ın tahminlerine yakın bir grafik paylaştı. Analiste göre BTC, 2013 – 2016 arasında izlediği fiyat hareketine benzer bir yolda ilerliyor. Bu nedenle, Bitcoin’in muhtemelen önümüzdeki ay veya en geç yıl sonunda 13.000 dolara çıkmasını beklediğini söyledi.

btc-13000

Ethereum (ETH) Fiyatı İçin Tahminler Olumlu

Son dönemde Bitcoin fiyatını yakından takip eden Ethereum, Bitcoin’in OKEx haberleriyle düşmesine tepki gösterek bir miktar gerilemişti. Fakat bu düşüş kısa sürdü ve boğalar hakimiyeti tekrar ellerine aldı. Analistler, bu hareketle birlikte ETH’nin orta vadede çok iyi performans göstereceğine inandıklarını açıkladılar. Coingecko verilerine göre 368 dolar seviyesinde fiyatlanan ETH, yükseldiği 380 doların altında işlem görse de analistlere göre yükselme potansiyeli taşıyor.

Ethereum 2.0 ile ETH 700 Dolara Çıkabilir

Analist Pentoshi, Ethereum 2.0’ın ETH fiyatını 700 dolara kadar çıkarabileceğini söyleyen bir tweet paylaştı. Ethereum 2.0 Aşama 0’ın bu hafta ETH fiyatını yükseltecek en önemli faktör olabileceğinin de altını çizen analist, ETH’nin BTC kadar bullish eğiliminin olmadığını belirtti. Ancak Pentoshi, ETH’yi portföyünde mutlaka bulunduracağını da ekledi.

ethereum-700
Analistler, son olarak önümüzdeki günlerde Ethereum 2.0 ile ilgili gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini ve bu gelişmelerin ETH fiyatını nasıl etkileyeceği konusunda mutlaka bir fikir vereceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!