Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye Kripto Para Borsası Coinbase’ten Bilgi İstedi

Kripto para borsası Coinbase, bu yıl borsa kullanıcılarına dair borsadan bilgi istemiş olan ülkelerin listesini yayınladı. Listede yer alan bilgiler Türkiye’nin de bir Coinbase kullanıcısına dair şirketten bilgi talebinde bulunduğunu gösterdi.

Devlet yetkilileri, yasa dışı işlem yaptığından şüphelenilen bazı kişiler hakkında bilgi elde edebilmek için kripto para borsaları ile irtibata geçebiliyorlar. Dünya genelinde 30 milyondan fazla kullanıcısı olan Coinbase de devletlerden en çok bilgi talebi alan borsalardan biri.

Şirket dün Transparency Report adlı bir rapor yayınlayıp 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında hangi ülke, ne kadar Coinbase kullanıcısına dair bilgi istemiş açıkladı. Coinbase’ten en çok bilgi talep eden ülke ABD olurken Türkiye de listede yer aldı.

Hangi ülke kaç bilgi talebinde bulundu?

Coinbase tarafından paylaşılan bilgilere göre devletler bu yılın ilk yarısında borsaya toplamda bin 914 adet bilgi talebi yolladılar. Bunların bin 848 tanesi yasa dışı işlem yaptığından şüphelenilen kişilerle ilgiliydi.

coinbase-turkiye-kripto-para

Listede başı çeken ülke bin 113 bilgi talebi ile ABD oldu. Onu 441 ile Birleşik Krallık; 176 ve 45 ile Almanya ve Fransa izledi. Listenin en alt sırasında ise bir adet bilgi talebi ile Türkiye yer aldı. Romanya, Yunanistan, Lüksemburg gibi ülkeler de Türkiye ile denk miktarda bilgi talebinde bulundular.

Bu ne anlama geliyor?

Devletler hakkında bilgi edinmek istedikleri Coinbase kullanıcıları için şirkete bazen arama iznini, bazen mahkeme emrini gönderiyorlar. Coinbase bu belgelerin geçerliliğini teyit ettikten sonra ilgili kullanıcının bilgilerini devlet yetkilileri ile paylaşmakla yükümlü oluyor.

Coinbase ekibi, bu süreçte borsa kullanıcılarını olabildiğince korumaya çalıştıklarını açıkladı. Kendilerine gönderilen bilgi taleplerine sıkça itiraz ettiklerini belirten Coinbase yöneticileri, kullanıcı bilgilerini ancak gerekli durumlarda devletle paylaştıklarını aktardılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!