Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Opsiyonlarında Rekor Hacim: Uzmanlara Göre Boğa Sinyali!

Dünyanın en büyük kripto türev borsalarından biri olan Deribit, 2021’den bu yana kaydedilen rekor hacimlere yaklaştı. Uzmanlar bunun bir dönüş sinyali olabileceğini öne sürdü.

Deribit üzerinde işlem gören Ethereum (ETH) opsiyon sözleşmelerinin sayısı kasım ayında önceki aya göre %10 artış göstererek 8,9 milyon dolarla rekor seviyeye ulaştı. Bitcoin (BTC) opsiyonlarındaki işlem hacmi %17 artış göstererek 778.000 açık sözleşmeye yükseldi ve Ocak 2021’de kaydedilen rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar piyasa dönüşleri öncesinde türev işlemler pazarında ve özellikle opsiyon hacimlerinde belirgin yükselişler görülebileceğinin altını çizdi.

Öte yandan nominal olarak toplam açık opsiyon cirosu %5 artış göstererek 25,5 milyar dolara yükseldi. Deribit ise küresel kripto türev ticaretinin %90’ından fazlasının bünyesinde gerçekleştirilmesine aracılık etmiş oldu. Borsanın toplam hacmi %20’ye yakın yükseldi.

Deribit ayrıca aylık haber bülteninde, kripto para piyasasına hakim olan yüksek volatilitenin ve genel güvensizlik ortamının yatırımcılar için ticaret fırsatları doğurduğunu belirtti.

Uzmanlar, finansal piyasalarda genelde trend değişimlerinde önce ilgili ürünlerin türev piyasalarındaki hacimlerin yükseldiğini öne sürerek bu durumun, kripto para piyasasında dip seviyenin bulunduğu yönünde bir işaret ve boğa piyasasının başlangıcı için bir sinyal olabileceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!