Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Milyarlarca Dolarlık Kripto Paranın Peşine Düştü: SEC’nin Eski Muhasebecisini Tuttu

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeni yönetimi, borsadan kaybolan veya çalınan milyarlarca dolar değerinde kripto varlığın takip edilebilmesi için danışmanlık firması AlixPartners’tan blockchain denetmeni tuttu.

Wall Street Journal’ın (WSJ) 7 Aralık tarihinde yayınladığı rapora göre FTX’in yeni yönetim ekibi, borsadan çalınan veya kaybolan dijital varlıkların izini sürmesi ve geri alması için AlixPartners ile anlaştı. AlixPartners, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) İcra Bölümü eski Baş Muhasebecisi Matt Jacques tarafından yönetiliyor.

AlixPartners, kayıp dijital varlıkların izinin sürülmesi ve kurtarılması görevini üstlenerek FTX’in iflas ve yeniden yapılandırma ekibinde yer alan Sullivan & Cromwell LLPAlvarez & Marsal ve Nardello & Co. gibi şirketlerin arasına katıldı.

FTX’in yeni CEO’su Jhon J. Ray daha önce borsanın yükümlülük olarak tuttuğu varlıkların önemli bir kısmının kayıp veya çalınmış olduğunu belirtmişti. Şirket 12 Kasım tarihinde siber saldırganlar tarafından saldırıya uğramış ve yaklaşık 600 milyon dolar değerinde varlığını kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!