Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Dönüş Yakın Olabilir: ABD’lilerin Artık Yalnızca Yüzde 8’i Kripto İçin Olumlu

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX’in iflasının ardından kripto para piyasasında yaşanan güvensizlik ortamı anketlere yansıdı. Kripto paralar hakkında olumlu düşünen ABD halkının yarısından fazlası görüşlerini değiştirdi.

CNBC 7 Aralık tarihinde yayınladığı All-America ekonomik araştırmasında, ABD halkının neredeyse yarısına yakınının kripto paralar hakkında negatif görüşlere sahip olduğunu ortaya koydu. Bu oran geçtiğimiz mart ayından bu yana %72 artış gösterirken kripto paralar hakkında olumlu görüşlere sahip halkın oranı ise %50’den fazla azaldı.

ABD çapında 800 katılımcının verileri oluşturulan anketin %3,5 hata payına sahip olduğu belirtildi. CNBC tarafından yayınlanan mart ayı istatistikleri ile karşılaştırıldığında, kripto para birimleri hakkında pozitif düşünenler, konuya nötr yaklaşanlar ve negatif fikirlere sahip olanlar arasında en yüksek değişim negatif fikirlere sahip olan grupta yaşadı.

infografik

Mart ayında %19 olan pozitif düşünenler grubu kasım ayında %8‘e, konuya nötr yaklaşanlar grubu ise %31‘den %18‘e gerilerken kripto para birimleri hakkında negatif düşüncelere sahip vatandaşlar %25‘ten %43‘e yükseldi.

Anket Sonuçlarına Göre Bitcoin’de (BTC) Dönüş Yakın Olabilir

Öte yandan anket sonuçları kripto para piyasası için bir dönüş sinyali olabilir. Sektörde yer alan birçok önemli isme göre toplum genelinde kripto paralara yönelik olumsuz düşüncelerin artması ve inancın azalması ayı piyasasının sonuna işaret ediyor.

Nitekim Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da geçtiğimiz günlerde bu fikri doğrularcasına kripto para piyasasının geleceğine dair endişe verici makalelerin artmasının düşüş trendinde sona yaklaşıldığının göstergesi olduğunu ima etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!