Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Önemli Gelişme: Dev Piyasa Yapıcı Rakibini Satın Aldı!

Londra merkezli kripto para piyasa yapıcı B2C2, Avrupa (AB) genişlemesi için Fransız rakibi piyasaya yapıcı Woorton’u satın aldı.

Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda yaşanan likidite eksikliği devam ederken piyasa yapıcı B2C2 cephesinden önemli bir hamle geldi. B2C2 24 Ağustos Perşembe günü paylaştığı resmi açıklamada,  Avrupa’da genişlemesini artıracak ve faaliyet göstermesi için gerekli düzenleyici lisanslara erişim sağlayacak bir anlaşma ile rakibi Woorton’un satın alımını başarıyla tamamladığını duyurdu.

Anlaşma ile Fransa finansal piyasalar regülatörü AMF tarafından düzenlenen Woorton’un PSAN lisansına sahip olacak olan B2C2, Avrupa’daki müşterilere kripto para yasası MiCA kapsamında hizmet verme şansı yakalayacak.

Anlaşmanın finansal boyutu hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken Woorton’un şu için 96 kripto para birimde ticaret yapan 250 müşterisinin bulunduğu belirtildi.

B2C2 CEO’su Nicola White, söz konusu hamlenin B2C2’nin devam eden büyüme ve gelişim yolculuğunda önemli bir adım olduğuna dikkat çekerken B2C2 EMEA Başkanı Thomas Restout ise şirketlerin geleneksel finans ve kripto paralar konusunda birbirini tamamlayıcı unsurlarına değindi:

Woorton ekibi de bizim gibi geleneksel finans geçmişine sahip ancak aynı zamanda kripto ve dijital varlıklara da odaklanmış. Birlikte çoklu varlık derinliği ve genişliğini Avrupa pazarındaki müşterilerimize sunan son derece tamamlayıcı işletmelerin bir kombinasyonuyuz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!