Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Pozitif Sinyal: Ticaret Hacimleri 3 Ay Sonra İlk Defa Arttı!

Merkezi borsalardaki kripto para ticaret hacimleri 3 ayın ardından yükseliş yaşadı. 

BlackRock ve Fidelity gibi dünya devlerinin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları kripto para ticaret hacimlerine 3 ayın ardından yükseliş getirdi. On-chain analiz platformu CCData tarafından sunulan aylık rapora göre merkezi borsalardaki birleşik spot ve türev işlem hacimleri %14 artarak 2,71 trilyon dolara ulaştı.

(CCVeri)

Öte yandan türev piyasasındaki hacim kripto piyasasının toplam hacminin %78,7‘sine ulaştı. Bununla birlikte geçtiğimiz mayıs ayındaki %79,1‘lik orana kıyasla ortaya çıkan son veri 4 aylık periyotta türev piyasalarda yaşanan ilk hacimsel gerileme olarak kayıtlara geçti.

Analistlere göre bu veriler, ETF başvurularının yatırımcıları türev piyasalardan spot piyasalara yönlendirdiğini gözler önüne sermiş oldu.

Hacim artışları hakkında yorumda bulunan CCData analistleri ETF başvurularının yarattığı itici güce değindi:

SEC’nin Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davanın ardından volatilitenin artması ve BlackRock ve Fidelity gibi şirketlerin spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunmasının ardından piyasada oluşan olumlu görünüm, geçen ay alım satım faaliyetlerinin artmasına katkıda bulundu.

Rapora göre her ne kadar birleşik hacimlerde artış olsa da spot işlem hacimleri tarihsel olarak dip seviyelerde gezmeye devam etti. Veriler, 2023 yılının ikinci çeyreğinde spot işlem hacimlerinin 2019 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük seviyede seyrettiğini ortaya koydu.

On-chain analitik platformu Kaiko, 3 aylık raporuna göre merkezi borsalardaki kripto paraların spot ticaret hacimleri, bir önceki çeyreğe göre ortalama 4,7 trilyon dolar seviyesinden 1,8 trilyon dolara gerileyerek %60’ın üzerinde düşüş yaşadığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!