Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danimarka’dan Dünya Devi Bankaya Elindeki Kripto Paralar İçin Emir: Sat!

Danimarka Finansal Denetim Otoritesi (FSA), dünyanın en büyük bankalarından Saxo Bank’ın elinde bulundurduğu kripto varlıkları satmasını emretti.

FSA 5 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, Saxo Bank’ın regülasyonlara aykırı bir hamle yaparak hazine yönetimi kapsamında kripto para yatırımı yaptığını ve bunu sonlandırması gerektiğini belirtti. FSA ayrıca Saxo’nun elinde bulundurduğu kripto varlıkları satması yönünde emir verdi.

Regülatör açıklamasında, Saxo Bank’in bu yatırımları hazine yönetimi faaliyetleri kapsamında finansal risklerden korunma amacıyla yapmış olduğunu ancak yine de faaliyet alanı dışında bir operasyon olduğu için regülasyonlara aykırı hareket ettiğini bildirdi.

Mevcut düzenlemeler kapsamında bankaların finansal istikrarı korumak amacıyla bu tür faaliyetleri yan iş olarak yürütmesi yasal değildir. 

FSA, Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para piyasasına yönelik regülatif çerçevesi MiCA mevzuatının 30 Aralık 2024’ten faaliyete gireceğini bu nedenle mevcut durumda kripto sektörünün regüle edilmemiş olduğunu vurguladı.

FSA, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Regüle edilmemiş kripto varlık ticareti, finansal sistemde güvensizlik yaratabilir ve FSA kripto varlık ticaretini meşrulaştırmanın yeterli temele sahip olmadığını düşünmektedir.

Öte yandan FSA’nın açıklamalarında, Saxo Bank’ın kural ihlaline dair herhangi bir para cezası kararına rastlanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!