Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Venezuela’da Gene Şaha Kalktı!

6 Haziran tarihinde LocalBitcoins kaynağından alınan veriler doğrultusunda Criptonoticias isimli yerel haber kaynağının yaptığı habere göre, Venezuela vatandaşlarının Bitcoin alma oranı son üç ay içerisinde ciddi bir artış göstermiş.

Venezuela ülkedeki ilk kripto para patlamasını 2017′nin başlarında yaşamıştı ve o zamanlar yaşanan etki bir haftada 805 bitcoin alım satımının gerçekleştirilmesini sağlamıştı.

Venezuelan bolivar to Bitcoin exchange volume

Venezuela Bolivarına Karşı Bitcoin Alım Satım Oranı. Kaynak: LocalBitcoins

Bunun üzerine, Venezuela içerisinde kripto paralara olan ilgi bir an düşüş yaşamıştı ve son hafta içerisinde alınan 150 Bitcon ticari hacmine kadar azalmıştı.

Ancak Criptonoticias’ın haberine göre, 2018′in başlarından ortalarına kadar, LocalBitcoins verilerinin kanıtladığı üzre,  Venezuela içerisindeki Bitcoin yatırımları gene artış gösterdi. Bolivar ile Bitcoin alım satım oranı Mart ayından Nisan’a kadar olan sürede %138 artış göstermiş ve Nisan ayından Mayıs ayına kadar olan sürede ise %39’luk bir yükselme daha kaydetmiş.

Criptonoticias’ın belirttiğine göre Haziran‘ın ilk haftası da bu trende uyum göstermekte. Mayısın son haftasından itibaren 4.9 trilyon bolivara yakın bir miktar Bitcoin’e harcanırken, Haziran ayının ilk haftasında bu hacmin %40.8 büyümesi gerçekleşti ve miktar 6.9 trilyona yükseldi.

Criptonoticias, Bitcoin’e olan bu inanılmaz artışın Venezueladaki hiper enflasyondan kaynaklandığını ifade etmekte. Bolivar düştükçe, Forbes verilerine göre Mayıs sonlarında ülkedeki hiper enflasyon da %25.000 seviyelerini aştı.

Similarweb’in verilerine göre, Localbitcoins’in en büyük kitlesi Venezuela vatandaşlarından oluşurken bunu ABD ve İngiltere vatandaşları takip etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • kazocan
    Posted 07 Haziran 2018 - 18:15 18:15

    venezueladaki kriptoya yatan paranin yuzde 95 kokainden gelen para

Leave a comment