Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Bundan 15 Yıl Sonra Bütün Veri Tabanları Blockchain Kullanıyor Olacak, Satoshi 2 Nobel Ödülü Hak Ediyor

6 Haziran tarihinde, Bloomberg ile röportaj yapan Galaxy Digital Capital Management‘ın kurucusu ve CEO‘su Mike Novogratz kripto para birimleri ve onları çevreleyen düzenleyici çerçeveler hakkında düşüncelerini paylaştı.

2007 ve 2008 yıllarında Forbes’in milyarderler listesine girmiş olan Novogratz, daha önceden bir hedge fonu yöneticiliği yapmıştı  ve buna ek olarak Wall Street‘in eski kulağı kesik yatırımcılarından da bir tanesi.

Mike kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin kendisi için ne anlam ifade ettiğini anlatarak konuşmasına başladı:

”Bu kripto devrimini internet 3.0 olarak görüyorum.. 15 yıl içerisinde geriye baktığımızda blockchain’in bir sürü şeyi değiştirmiş olduğunu göreceğiz.”

Novogratz buna ek olarak kripto para birimlerinin internetten daha iyi olup olmadığından bağımsız olarak ciddi anlamda büyüyeceğini de ifade etti. Mike’a göre kripto para birimleri büyük tüccarlar için bulunmaz hint kumaşı niteliğinde bir varlık.

Kendisi 2012 yılında finansal kriz esnasında kripto para birimleri ile ilk karşılaştığı zamanı açıkladı ve şunları ifade etti:

”…. o durum içerisinde merkezi bankalara ve itibari para birimlerine karşı bir güvensizlik ortamı vardı… insanlar enflasyon yüzünden endişeliydi ve bu yeni teknolojiyi (kripto para birimleri) sahiplenmeyi düşünüp bunların sahip olduğu dağınık sistem ve merkeze güvenme gereksinimi olmaması özellikleri sayesinde yeni bir varlık olabileceğini düşünmekteydi.”

Kendisine kripto para birimleri ve onlarla ilişkili teknolojiyi ne denli anlamış olduğu sorulduğunda Mike, ”Bunları anlamaya çok yaklaşıyorum.” ifadesini kullandı.

Satoshi‘nin buluşundaki eşsiz olan dönem noktası onun whitepaper’ı.. Resmen iki adet Nobel Ödülü var gibi ve bu ödüllerden bir tanesi de bu dağınık güven cüzdanı fikrini yarattığı için bilişim alanında olmalı.”

Mike daha fazla insan bunu kullanmaya başladıkça blockchain’in yeteri kadar hızlı olamadığını düşündüğünü ve git gide daha çok yavaşladığını ifade etti.

Satoshi’nin whitepaper’ının diğer özelliklerine de değinip şunları söyledi:

”Diğer nobel ödülü ise token ekonomisinden kaynaklanıyor. Aynı görüşte olan insanlar için çok çabuk bir şekilde sosyal ağ kurabilmek ve bu şekilde daha önce hiç var olmamış yeni işletme modelleri oluşturmak için tokenleri teşvik amacıyla kullanmak.. Bu ikisini bir araya koyduğunuzda ortaya çok güçlü bir kuvvet çıkıyor.”

Mike bunlara ek olarak ilk defa kripto para birimlerine yatırım yapmaya 2012 yılında başladığını ve bundan 6 yıl sonra bile kripto para birimleri hakkında her şeyi henüz öğrenemediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment