Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Volatilitesinden 4 Ayın Rekoru!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in en çok eleştirilen noktalarından birisi olan volatilite yani oynaklık, 2019 yılının ortalarında inanılmaz seviyelere ulaşsa da geçtiğimiz haftalarda ciddi bir düşüş yaşadı.

Forbes’in aktardığı habere göre çeşitli kripto para borsalarından yapılan hesaplamalara göre Bitcoin’in 30 günlük volatilitesi yüzde 53,5’e kadar geriledi. Bu da aslında 30 günlük volatiltienin 11 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyeye ulaştığı anlamına geliyor. BTC söz konusu tarihlerde 7.000 dolar bandından el değiştirmekteydi ve daha sonra sert bir ralliye başlayarak 14.000 dolara kadar çıktı.

Uzmanların yaptığı analizlere göre ise Bİtcoin’in volatilitesi özellikle 10.000 dolar ile 11.000 dolar arasında gidip gelinen dönemde sert bir çakılma yaşadı. Lider kripto para birimi Ağustos ayının çoğunu kısa süreli birkaç düşüş dışında bu seviyede geçirdi ve Eylül ayı ise bundan çok daha sakin, adeta 500 dolarlık bir bant içerisinde geçmekte.

Blockforce Capital varlık yönetim firmasının üst düzey yöneticisi David Martin, konu hakkında yaptığı açıklamada konsolidasyon sürecinin aslında Ağustos ayının başlarında kendisini gösterdiğini ifade etti.

Bitcoin birkaç gündür 10.500 dolar üzerinde seyretse de basın saati itibariyle 10.000 dolara doğru düşüşe geçti ve 10.100 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment