Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Wall Street ile Kol Kola Giderse 9 Bin Dolara Düşebilir

Borsa analistine göre; Bitcoin ve Wall Street arasındaki korelasyon devam ederse, BTC fiyatı 9 bin doların altına düşebilir. Piyasa uzmanları, Bitcoin ve hisse senedi piyasası arasındaki uyumun bir yerde bozulması gerektiğini öne sürdüler.

ABD merkezli araştırma şirketi Standpoint Research’ten Ronnie Moas, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 400 dolar ve üzerinde değer kaybı yaşayabileceğini söyledi. Analist, Bitcoin fiyatının daha yüksek değerlere tutunmak için verdiği çabanın Amerikan hisse senetleri ile korelasyon sebebi ile başarılı olamayacağını öne sürdü.

Sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Bitcoin’in ABD hisse senedi piyasasını yakından takip ettiğini dile getiren Moas, Wall Street ile olan bu uyumun devam etmesi dahilinde Bitcoin fiyatı için “9 bin dolar altına düşebilir” yorumu yaptı.

Bitcoin Hisse Senetleri ile Pozitif, Dolar ile Negatif Korelasyon İçinde

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün, Moas tarafından yapılan yorumu desteklercesine hisse senetlerinin hemen ardından gerileme kaydetti. S&P 500 %2.4, Dow Jones yaklaşık %2 ve Nasdaq ise %3 düşüş gösterdi. Bitcoin fiyatı ise bu sıralarda, 10 bin 300 seviyelerine kadar düştü.

Hem Bitcoin hem de hisse senedi endeksleri dolara karşı bir negatif korelasyon halinde olduğu için birlikte hareket etme eğilimi gösteriyor. Hem hisse senedi piyasası endekslerinde hem de lider koinde yaşanan düşüşün bir numaralı tetikleyicisi olarak doların değer kazanması gösteriliyor. Doların, yabancı paralara karşı endeksini gösteren DXY, dün sekiz haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fakat uzmanlar, doların önümüzdeki yıl sonuna kadar değer kaybı yaşayacağını öngörüyorlar. Morgan Stanley eski başkanı CNBC’ye Stephen Roach yaptığı açıklamada, Amerikalıların düşük tasarruf oranlarının ve ABD ekonomisinde artan açığın doları olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Bu senaryoda ise Bitcoin fiyatının, yalnızca doların yaşayacağı devalüasyon sebebiyle bile 20 bin dolara ulaşabileceği düşünülüyor.

bitcoin-wall-street
Bitcoin ve dolar karşılaştırmalı grafiği. Kaynak

Bitcoin ve Hisse Senedi Piyasası Bir Noktada Ayrılmalı

Ronnie Moas, ABD borsasının bir noktada Bitcoin’den ayrılması gerektiğini savundu. Analist, S&P 500 oynaklığını ölçen VIX endeksindeki değerler oldukça yüksek sayılacak seviyelere geldiğinde, kripto para sektörünün dibe vurabileceğini belirtti.

BTC – Wall Street korelasyonu hakkında yorum yapan bir diğer uzman ise IBM’in Latin Amerika’daki blockchain kanadının başındaki isim Michel Hagelstrom. Hagelstrom Bitcoin ve hisse senedi hareketlerindeki uyumun, ikilinin temel özelliklerinden değil fazla borçlanma stratejisini izleyen pozisyonlardan kaynaklandığını öne sürdü. Hagelstrom, geleneksel piyasadaki çöküş ile yatırımcının Bitcoin pozisyonlarını tasfiye etmeye itildiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment