Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Yakında Altının Yerini Alabilir Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin ve fiziksel altın birçok uzman tarafından yıllardır benzer varlıklar olarak görülüyorlar. İkisinin de enflasyon oranının düşük olması ve kısıtlı arza sahip olmaları, söz konusu benzetmelerin temel çıkış noktası olarak biliniyor.

Bitcoin, Altının Yerini Almaya Başladı

Koronavirüs krizinin ortaya çıkması ile birlikte hem Bitcoin hem de altına yönelik talep artarken, ne yazık ki bunlardan birisi sınıfta kaldı. İnsanlar fiziksel altına inanılmaz talep gösterirken tedarik zincirinin durma noktasına gelmesi ve ticari uçuşların yapılamaması, kazılan altınların müşterilere gönderilmesini imkansız hale getirdi.

Bu da büyük bir altın krizi doğurdu ve bu krizin hala tam olarak çözülememiş olduğu biliniyor. Öte yandan Bitcoin ise 12 Mart tarihindeki düşüşünden sonra kısa sürede eski noktasına çıkmayı başardı. Bu da BTC’ye olan talebin ciddi bir artış elde ettiğini ortaya koyuyor. Bitcoin’in fiziksel altın gibi kısıtlamalara sahip olmaması ve saatler içerisinde dünyanın bir ucundan diğer ucuna gönderilebilmesi, aslında en büyük avantaj.

Buna ek olarak Bitcoin’in tamamen şeffaf bir altyapıya sahip olması da altın yatırımcılarını cezbeden bir özellik olabilir. Paul Tudor Jones gibi kurumsal yatırımcıların Bitcoin yatırımı yapacaklarını açıklaması ise dönüşüm sürecinin çoktan başladığını gösteriyor.

Ancak yine de 7 trilyon doların üzerinde toplam piyasa değerine sahip olan altının, Bitcoin’in çok ama çok ilerisinde olduğu aşikar. Bu da dönüşümün tamamlanması için yıllar gerektiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment