Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Fiyatının Devamlı Düşmesinin Nedeni Açıklandı

Toplam piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi XRP, geçtiğimiz yıl büyük ihtimalle kripto para sektörünün en kötü performans sergileyen coin’lerinden birisi oldu. En büyük 10 kripto para arasında en sert düşüşü yaşayan XRP, 2018 yılındaki zirve noktasından yaklaşık %95 geriye düştü. Peki Bitcoin ve diğer kripto paraların 2020 yılında toparlanma yaşamasına rağmen XRP’nin devamlı olarak düşmesinin sebebi ne ve bu düşüş normal mi?

XRP Fiyatı Neden Düşüyor?

Kripto para araştırma firması Messari’nin yaptığı analize ve yayınladığı rapora göre, XRP’nin yıllık enflasyon oranı diğer önde gelen kripto paralara kıyasla en yüksek seviyede. Geçtiğimiz  yıla kıyasla sirkülasyondaki XRP miktarının %20,5 arttığı görülüyor. Kıyaslama yapmak gerekirse top 10 içerisinde XRP’ye en yakın enflasyon oranına sahip olan kripto para Tezos gibi gözüküyor. Buna rağmen Tezos’un enflasyon oranının %10 olduğu görülüyor. EOS‘un %2,6, Litecoin’in ise %5,1’lik enflasyon oranına sahip olduğunu söylemek XRP’nin ne kadar tehlikeli sularda yüzdüğünü göstermek açısından faydalı olabilir.

Tezos’un enflasyon artış oranı XRP’ye yakın olsa da bunun fiyatının %60 oranında artış elde etmesi, şu an için tehlike olmadığını gösteriyor. Bunun en büyük sebebi de XTZ’ler ile Staking yapılabilmesi ve daha fazla XTZ sirkülasyonunun daha fazla Staking anlamına gelmesi olarak biliniyor.

Ripple’ın devamlı olarak daha fazla XRP piyasaya sürmesi, kesinlikle yatırımcıların kuyusunu kazmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment