Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yaşadığı Artış ile Birlikte Yeniden Ana Akım Medyanın İlgi Alanında

Lider kripto para birimi Bitcoin Nisan ayının başından bu yana müthiş bir artış yaşarken, yaşanan bu artış ile birlikte artık daha fazla bir şekilde ana akım medyada kendine yer buluyor. 2017 yılının sonunda 20 bin dolara kadar çıkan ancak ondan sonra deyim yerindeyse çakılan Bitcoin’e, o dönem ciddi eleştriler yönelten ve bu dozu zaman zaman da kaçıran ana akım medya paydaşları, şimdi yeniden yavaş yavaş Bitcoin’e haberlerde yer vermeye başladı.

Başta CNBC, Forbes ve Financial Times olmak üzere, ana akım medyanın önde gelen kuruluşları Bitcoin’in 9 bin dolara kadar dayanmasına sonunda kayıtsız kalamadı ve bu artışı haberleştirerek okuyucuları ile paylaştı. Buna ek olarak Forbes’un yazdığı yazılarda her zaman bulunan editörün notu kısmı da dikkat çekiyor. Bu notta, kripto para ürünlerinin son derece riskli ve spekülatif yatırımlar olduğu ifade edilirken, yatırımcılar bu konu dikkatli olmaya çağrılıyor.

Bitcoin’de yaşanan artışlar her ne kadar haberleştirilmiş olsa da, ana akım medya paydaşları halen lider kripto para biriminin Aralık 2017’de yakaladığı 20 bin dolar değerinin çok çok altında olduğunu adeta ağız birliği yapmışçasına yazıyor.

Yine Bloomberg’de yayınlanan bir yazıda ise JP Morgan’ın Bitcoin’in değeri, gerçek ederinin çok üstünde ifadesine yer verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment