Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları İşlem Yapmıyor: Ayda 1,35 Milyar Dolar Zulalıyorlar

Blockchain analiz firması Glassnode’un verilerine göre uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları BTC satın almaya devam ediyor ve piyasadaki likiditeyi etkiliyor.

Uzun vadeli yatırımcıların pozisyonlarındaki net değişimi gösteren metrik, bu yatırımcıların ayda 50.000 Bitcoin (1,35 milyar dolar) akümüle ettiğine işaret ediyor.

Uzun vadeli yatırımcıların cüzdanlarındaki toplam BTC miktarı 14,8 milyon ile rekor kırdı ve bu, dolaşımdaki toplam arzın %76’sına denk geliyor.

Piyasadaki coin miktarında bir durgunluk olduğunu belirten Glassnode araştırmacıları, en güncel raporlarında şu değerlendirmede bulundu:

“Şu anda HODL’cılar ayda 50.000’den fazla BTC’yi saklamaya alıyorlar ve bu hem arzın sıkıştığına hem de insanların genel olarak işlem yapmaktan kaçındığına işaret ediyor.”

Blockchain üzerinde bir süre boyunca hareket ettirilmeyen coinler durgun olarak nitelendiriliyor. Coinlerdeki durgunluğun artması, coinlerin uzun bir süre boyunca likit olmadığını ifade ediyor.

The metric tracks buying/selling activity of addresses controlled by entities known to hold coins for at least 155 days (Glassnode)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!