Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Nereden Maliyetlendi: İşte 4 Ana Grubun Fiyat Seviyeleri

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 4 grup kripto para yatırımcısının maliyet noktalarına yer verdi.

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 28 Haziran tarihli X gönderisinde dikkat çeken fiyat analizine yer verdi. Yeni Bitcoin yatırımcılarının ortalama alım fiyatının 64 bin dolar seviyesinde istiflendiğini belirten analist, güncel fiyatın bu seviyenin %6 altında olduğunu vurguladı.

CEO, Binance’deki kullanıcıların ortalama Bitcoin alım maliyetinin 51.700 dolar, madencilik şirketlerinin maliyetinin ise 47.300 dolar olduğunu gözler önüne serdi.

Eski Bitcoin balinalarının alım seviyesi 20.700 dolar olarak kayıtlara geçti.

Boğa piyasası için uygun fiyatlar

Daha önce yaptığı benzer bir paylaşımda, piyasanın boğada olduğu müddetçe ortalama alım fiyatlarının altına düşmediğini dile getiren CEO, o günlerde bu fiyatın 47 bin dolar  seviyesine tekabül ettiğini dile getirmişti.

Güncel verilere bakıldığında madencilerin 47 bin dolarlık ortalama maliyeti, boğa piyasasının devam için kritik bir seviye olabilir. Eğer yükselişler devam edecekse Bitcoin fiyatının 47 bin doların altına düşmemesi bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 66.100 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!