Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Yükselişi Devam Edecek Mi? Coinbase Raporu 3 Başlığa Odaklandı!

ABD’nin en büyük borsası Coinbase’in analistleri, Solana (SOL) raporuyla dikkat çekti.

Solana, bu hafta Bitcoin ve Ethereum’ geride bırakarak %9 artış gösterdi. Aynı dönemde Bitcoin ve Ethereum sırasıyla %4 ve %2 düşüş yaşadı. Coinbase analistlerine göre bu performans, Solana ekosistemine özgü birçok içsel katalizör tarafından desteklendi.

Kısa süre önce rapor yayınlayan Coinbase analistleri David Duong ve David Han, VanEck’in spot Solana ETF başvurusunu ve ZK Compression teknolojisini işaret etti.

Bu performans, büyük teknolojik sürümler ve VanEck’in ABD’deki ilk spot Solana ETF’sini dosyalaması da dahil olmak üzere Solana ekosistemine özgü bir dizi endojen katalizör tarafından desteklendi.

Ekip tarafından kısa süre önce duyurulan ZK Compression teknolojisi, özellikle büyük ölçekli token dağıtımları için maliyetleri azaltmaya odaklanacak.

Analistler ayrıca Solana’nın Blockchain Links (Blinks) teknolojisinin, Solana uygulamaları için “geliştirilmiş ve daha evrensel bir kullanıcı deneyimi” sunabileceğini belirtti.

VanEck’in ABD’de Solana ETF Başvurusu

Raporda ayrıca, fon yöneticisi VanEck’in Solana için bir borsa yatırım fonu (ETF) için başvuru yaptığına da yer verildi.

VanEck Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Matthew Sigel, Perşembe günü X’te yaptığı bir paylaşımda, “ABD’deki İLK Solana borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunduğumuzu paylaşmaktan heyecan duyuyorum” dedi.

Coinbase analistleri, “bu gelişme sonucu ne olursa olsun umut vericidir” şeklinde yorumda bulundu.

Analistler, bu katalizörlerin topluluktan iyi bir destek bulabilmesi durumunda yükselişlerin devam edebileceğini ve özellikle Solana tabanlı meme coin piyasasında beklenmedik hareketler görülebileceğini kaydetti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,3 değer kaybeden SOL, yazım esnasında 142 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!