Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları SEC Davalarından Ucuz Yırttı: Kayıp Sadece 176 Milyon Dolar!

Son veriler, Bitcoin’in (BTC) kripto para piyasasının kötü haber akışından geçmişte olduğu kadar şiddetli şekilde etkilenmediğini ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından paylaşılan güncel veriler dikkat çekti. Binance ve Coinbase davalarının piyasada bir volatilite yarattığını kabul eden şirket, yine de tüm yaşananlara rağmen piyasadaki artan dayanıklılığa işaret etti.

Genellikle bu tür ciddi FUD haberlerinin ardından piyasada ciddi kayıplar ve tasfiyeler gerçekleştiğini ortaya koyan geçmiş verilerden yararlanıldığında son 1 haftadır gerçekleşen kaybın az miktarda olduğu görünüyor.

Verilere göre dava haberlerinin geldiği 5-6 Haziran tarihlerinde Bitcoin’de gerçekleşen zarar miktarı sırasıyla 112 milyon dolar ve 64 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Geçmiş verilere bakıldığında benzer FUD haberleri ya da makroekonomik çalkantılar esnasında tek seferde 3,16 milyar dolarlık zarar yaşandığı görülüyor. Veriler kıyaslandığında en yüksek kayba kıyasla dava haberlerinin etkisinin %96,5 daha az zarar verdiği anlaşılıyor.

Verilere geniş perspektiften bakıldığında kripto para piyasasının zaman içinde böyle durumlara karşı bağışıklık kazandığı ve yatırımcıların daha dirençli olduğu fark ediliyor.

Konuya benzer bir bakış açısıyla yaklaşan ve yatırımcıları heyecanlandıran isim analist Will Clemente oldu. Sosyal medya gönderisinde verileri yorumlayan Clemente, Bitcoin’in dip fiyatta olduğunu ima etti:

Dip noktalar genellikle fiyat kötü haberlere artık olumsuz tepki vermediğinde; tepe noktalar ise genellikle fiyat iyi haberlere artık olumlu tepki vermediğinde ortaya çıkar. Son bir buçuk yılda panik satışı yapacak herkes yaptı ve geriye güçlü oyuncular kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!