Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeni Bir Rekor Kırdı

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz gün 8 bin dolar seviyesinin altına düştü. Bu düşüş birçok yatırımcıyı endişelendirirken fiyattaki bu düşüş Bitcoin madencilerini de harekete geçirdi.

Blockchain verilerine göre Bitcoin ağındaki maden zorluğu geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Yani Bitcoin madenciliği yapmak daha önce hiç bu kadar zor olmamıştı.

Rekor Seviye

Bitcoin ağındaki maden zorluğu her 2 bin 16 blokta bir değişiklik gösteriyor ki bu da hemen hemen zorluk ayarının iki haftada bir değiştiği anlamına geliyor. Zorluk ayarının değişmesi Bitcoin madencilerinin fiyatta yaşanabilecek olası değişikliklere uyum göstermelerini sağlıyor.

Ağdaki zorluk ayarı geçtiğimiz gün de değişti ve epey ilginç bir şey oldu. Bahsettiğimiz gibi dün Bitcoin fiyatı 7 bin 800 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu süreç içerisinde hem ağdaki hash oranı arttı hem de zorluk seviyesinde ciddi bir yükseliş görüldü.

Blockchain verilerine göre Bitcoin ağındaki zorluk oranı 16.55T’ye kadar çıktı ve bu şu ana kadar görülmüş en yüksek seviye oldu.

Zorluk ayarının 30 günlük değişimi

Bazı yorumculara göre fiyat düşerken hash oranının artması Bitcoin’in temellerinin hala sağlam olduğunun ve madencilerin aktif bir şekilde çalışmaya devam ettiklerinin bir göstergesi.

Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen halving (blok yarılaması) ile birlikte ağda nasıl bir değişim olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment