Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yıl Başından Beri Yüzde 140 Oranında Yükseldi

Bitcoin Aralık 2017’de 20 bin dolara çıktıktan sonra değer kaybetmeye başladı ve 2018’in büyük bir kısmını düşüş yaşayarak geçirdi.

Yıl boyunca durgun olan piyasa bu yılın başlarında yeniden harekete geçmeye başladı ve Bitcoin fiyatı yeniden yükseldi. Öyle ki bu yılın başında Bitcoin alan yatırımcılar şu anda yüzde 140 oranında kar etmiş durumdalar.

Yine Yüz Güldürdü

Bitcoin yılın başında 3 bin 800 dolar seviyesindeydi. Nisan-Mayıs aylarında yeniden yükselmeye başlayan Bitcoin, temmuz ayına gelindiğinde 12 bin dolar seviyesine ulaştı.

Bitcoin daha sonra yeniden düşüşe geçmiş olsa da şu anda 9 bin 200 dolar gibi bir fiyata sahip ki bu, yılın başındaki 3 bin 800 dolardan çok daha yüksek.

Yılın başında fiyatı 3 bin 800 dolar olan Bitcoin günümüzde 9 bin 200 dolar seviyesine yükselerek toplamda yüzde 140’lık bir artış sergilemiş oldu. Bitcoin bu performansıyla diğer pek çok yatırım seçeneğini geride bıraktı.

Charlie Bilello’nun Twitter’da paylaştığı gönderide de görülebileceği üzere NASDAQ 100 yıl genelinde yüzde 30, S&P 500 yüzde 24, petrol yüzde 21 gibi artışlar yaşadı. Bitcoin ise aynı süreç içerisinde tüm bunlardan daha iyi bir performans gösterdi.

Yılın bitmesine daha iki ay gibi bir süre varken Bitcoin fiyatının ne yönde hareket edeceği merak konusu. Bitcoin fiyatını yıl sonunda şimdikinden daha düşük bir seviyede görebileceğimiz gibi fiyatın 10 bin doların üstüne çıktığını da görmemiz mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment