Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Resmi Gazetesi: Blockchain ile Lider Olabiliriz

Çin Komünist Partisi’ne bağlı olan ve ülkenin resmi gazetesi olarak değerlendirilen Halkın Günlüğü’nde Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir makale yayınladı.

Bu makalede Blockchain teknolojisi ile dijital paralar arasındaki farklara değiniliyor ve Çin’in Blockchain sayesinde lider konumuna gelebileceği belirtiliyor.

Blockchain ile Liderlik

Çin’deki yetkililer geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde Blockchain ile ilgili çeşitli adımlar attılar. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ülkedeki pek çok devlet kurumunu bu yönde harekete geçirdi.

Bu süreç içerisinde insanlara Halkın Günlüğü gibi basın organları aracılığıyla Blockchain hakkında bilgi veriliyor, insanlar bir nevi Blockchain’e alıştırılıyorlar. Halkın Günlüğü gazetesinde yayınlanan yeni bir makalede de Blockchain’in genel özelliklerinden, bu teknolojinin Çin’e sağlayacağı avantajlardan ve Blockchain ile dijital paralar arasındaki farklardan bahsediliyor.

Makalede yer alan bilgilere göre Çin’in Blockchain alanında olabildiğince hızlı bir şekilde gelişmesi ancak bu süreç içerisinde hiçbir şekilde acele etmemesi gerekiyor. Bu makaleye göre Çin’in Blockchain alanında etkili bir şekilde ilerleyebilmesi için öncelikle doğru regülasyonların hazırlanması ve bazı soru işaretlerinin giderilmesi gerekiyor.

Çin’in dikkat etmesi gereken bir diğer şey ise insanların Blockchain’i “para aklamak veya yanlış bilgi yaymak” gibi amaçlarla kullanmalarını önlemek olacak.

Dijital Para Değil!

Halkın Günlüğü gazetesinde yer alan bu makalede Blockchain’in dijital paralarla aynı şey olmadığı ve bu iki teknolojinin birbirinden ayrı olduğu açık bir şekilde belirtiliyor.

Makalede verilen bilgilere göre Blockchain teknolojisi her ne kadar dijital paralarla bağlantılı olsalar da dijital paralar gibi spekülatif bir teknoloji değil. Blockchain’in dijital paralardan bağımsız olduğu ancak yine de dijital para projelerinde kullanıldığı belirtiliyor.

Halkın Günlüğü’ne göre bazı kalifiye olmayan projeler, Blockchain’in adını kullanarak insanların ilgisini çekmeye çalışıyorlar. Yine Halkın Günlüğü’ne göre Blockchain teknolojisi bu ve bunun gibi amaçlarla değil, yalnızca verimli amaçlarla kullanılmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment