Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselecek mi? İşte Uzman Yorumları

Geçtiğimiz hafta sert bir düşüş yaşayan lider kripto para biriminin bu hafta nasıl bir rota izleyeceği merakla bekleniyor. İşte, uzmanlardan Bitcoin yorumları…

Geride bıraktığımız haftada 12 bin dolara  kadar yükselen Bitcoin (BTC) sert bir düşüş göstererek son 7 günde %13’ün üzerinde değer kaybı yaşadı. Piyasa yorumcuları ve analistleri, yaşadığı hızlı ralliden sonrası böyle bir düşüşün sağlıklı olabileceğini savunsalar da BTC için kademeli bir geri dönüş bekliyorlar. Uzmanlar tarafından yapılan Bitcoin yorumları uzun vadede olumlu fakat Bitcoin’in yeniden hızlı bir yükseliş grafiği göstermesini kimse beklemiyor.

Yeni Yükseliş Dalgasında Bitcoin Hedefi 10.900 Dolar

Yerli analist Rookie bugünkü Kriptoda videosunda, Bitcoin’in haftalık, günlük ve saatlik grafikleri inceledi. 12 bin doların trend dönümü için önemli bir nokta olduğunu hatırlatan Kriptoda, Bitcoin’in buradan sert bir satış yiyerek destek bölgesine gerilediğini belirtti.  Videoda, yaşanan düşüşün aslında sağlıklı bir düzeltme olduğu ve haftalık bazda destek ve direnç bölgelerinde herhangi bir değişim gözlemlenmediğini belirtti. Bu bölgelerin destek için 7.600 – 8.700 dolar ve direnç için 12.000 – 13.500 dolar olduğu söylendi.

Günlük bazdaki grafiklere bakıldığında, hızlı bir yükseliş anlamında herhangi bir işaret olmadığını söyleyen Rookie; alıcıların destek bölgesinde iştahlı olduğuna da değindi. Videoda, yeni bir yükseliş dalgası başladığında BTC için hedefin 10.900 dolar seviyelerine doğru bir atak gözlemlenebileceğine değinildi. Günlük grafiklerde ise destek bölgesi 9.500 – 9.600 dolar olarak belirlendi.

Bitcoin-yorumları
Kriptoda videosunda gösterilen BTC günlük grafiği

4 saatlik grafikler incelendiğinde ise, 10.280 doların önemli bir direnç noktası olduğunu söyleyen Kriptoda, bu seviyenin üzerinde kapanacak 4 mumun yükselişi tetikleyebileceğini öne sürdü. Bu seviyenin aşılması dahilinde sonraki direnç noktasının da 10.700 dolar olabileceğini de vurgulandı.

CME Boşluğu Doldurulacak mı?

Bitcoin grafiklerine bakıldığında, 9.600 dolar civarında bir CME boşluğu gözlemleniyor. Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı analist ve trader Michael van de Poppe, bu CME boşluğuna da değinerek Bitcoin’in yakın gelecekteki hareketlerini yorumladı.

Cyrpto Michael Twitter üzerinden paylaştığı grafik ile BTC’nin 10 bin doların altına düşmesi durumunda CME boşluğunu doldurma eğilimi göstermesi ile fiyatın 9.500 dolar seviyelerine inebileceğini belirtti. Analist, Bitcoin’in 10 bin dolar sınırının üzerinde kalması halinde 10.800 – 10.900 dolar sularına doğru bir yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment