Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi Ardından Ethereum Fiyatı İçin 2 Yıllık Rekor Kırıldı

Bitcoin rallisini 22 bin doların üzerine taşırken onu takip edenlerden biri de 2 yıllık rekor ile lider altcoin Ethereum (ETH) oldu. Ethereum fiyatı 650 dolara kadar çıkarak son iki yılın en yüksek seviyesini gördü. Bu yıllık rekorun yanı sıra Ether yatırımcıları için bir haber de dün dev isim CME Group’tan geldi.  

Bitcoin boğa koşusunda 22 bin 900 dolar sularında yeni rekora bir rekora imza atarken Ethereum (ETH) da yükselişini sürdürdü. ETH fiyatı bu sabah 650 dolara kadar çıkarak 2 yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Son 7 gündeki Ethereum fiyat artış oranı %10’un üzerine çıkarken, son 24 saatte artış oranı ise %12’nin üzerine konumlandı.

Ethereum için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan bin 448 dolarlık rekor şu anki seviyeden yaklaşık %55 daha yukarıda olsa da, 2018’den beri görülmeyen 650 dolarlık seviyelerin yeniden kaydedilmesi yatırımcıları umutlandırdı. Son artış ile birlikte Ethereum piyasa hakimiyeti %11.41’de konumlanırken, ETH piyasa değeri ise 73.5 milyar dolara çıktı.

Ethereum-fiyati-rekor
Ethereum (ETH) için 1 yıllık fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Kripto para yatırımcısı Ryan Sean Adams paylaştığı gönderi ile Ethereum performansının BTC yükselişi gölgesinde kalmaması gerektiğini belirtti. Adams attığı tweet ile Bitcoin yıllık getirisinin %185 olmasına karşı Ethereum için yıllık artışın %372 olduğunu gözler önüne serdi.

CME Group’dan Ethereum (ETH) duyurusu

En önemli türev borsalarından biri olan CME Group son yaptığı açıklama ile Bitcoin sözleşmelerinden sonra kullanıcıları için Ethereum hizmetini başlatacağını duyurdu. Kripto para piyasası için hem en büyük hem en mühim kurumlardan olan CME, kurumsal yatırımcıların boy gösterdiği bir platform olarak ETH için duyurunun önemini pekiştiriyor.

CME Group tarafından yapılan açıklamaya göre, bir sözleşmenin tutarının 50 ETH olarak belirlenmesi planlanıyor. Sözleşme değerinin ise CME Group’un Ethereum-Dolar endeksine göre belirlenmesi bekleniyor. Borsa Bitcoin işlemlerine 2017 yılında başladı. Şimdi CME Group türev borsasında desteklenen ikinci kripto para ETH oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!